Nieuws West-Vlaanderen Stories Lauren De Maere zet 120 jaar oude Knokse juwelierstraditie in de vierde generatie verder
West-Vlaanderen

Lauren De Maere zet 120 jaar oude Knokse juwelierstraditie in de vierde generatie verder

KNOKKE – Juwelier De Maere, bijna 40 jaar gevestigd in hartje Knokke, sluit de fysieke winkel en geeft de fakkel door aan de vierde generatie. Lauren De Maere (25) treedt in de voetsporen van haar overgrootouders, die in 1899 startten met een juwelierszaak. La Trouvaille by Lauren De Maere bouwt verder op de jarenlange expertise van de familie. Juwelen worden nog integraal in het eigen Knokse atelier klaargestoomd. 

De juwelierszaak, met Dorine en Frank De Maere aan het roer, stopt met de winkel aan de Koninginnelaan. “Na bijna 40 jaar in het vak hebben we besloten om ons iets meer op de achtergrond te plaatsen”, aldus Frank De Maere. “Toch zullen we achter de schermen nog te zien zijn bij het creëren van juwelen, want het blijft onze passie. We behouden ons atelier en creëren samen met Lauren nieuwe collecties.”

Het is intussen de vierde generatie die in de business zit. Hector De Maere startte de zaak Juweliers De Maere op in 1899, Julien De Maere volgde zijn vader op in 1945, waarop Frank De Maere een eigen zaak heeft gestart in 1982. Nu is het tijd om de volgende generatie te introduceren. Lauren neemt de fakkel over en doet dat met ambitie. “Ik kijk er enorm naar uit om de familietraditie verder te zetten”, zegt ze.  “La Trouvaille heeft de ambitie om lokaal, duurzaam én familiaal te fungeren met oog voor een persoonlijke aanpak. Met intern een goudsmid, gemmoloog en een gerechtsexpert staat kwaliteit bovenaan. De focus ligt op het online aspect, maar we plannen regelmatig pop-up events en bieden mogelijkheden om bij ons langs te komen.”

Naast de vintage collectie wil La Trouvaille ook nieuwe creaties aanbieden. Alle juwelen zijn 18 karaat en worden gemaakt in het eigen atelier te Knokke. De eerste pop-up store vindt plaats op 4 en 5 december in Knokke op de huidige locatie, Koninginnelaan 7.