Nieuws West-Vlaanderen Leergierige West-Vlaamse ondernemers trekken met de valies naar Dubai

Leergierige West-Vlaamse ondernemers trekken met de valies naar Dubai

Leergierige West-Vlaamse ondernemers trekken met de valies naar Dubai

KORTRIJK – Binnen een maand, van 18 tot 24 februari, vertrekt een Voka-missie met (22) West-Vlaamse ondernemers richting Dubai, waar momenteel ook de Wereldtentoonstelling plaats vindt. Het motto? Reizen om te leren. Naar verluidt biedt de Wereldtentoonstelling terzake heel wat om over na te denken. Het gezelschap bestaat uit ruim 20 ondernemers. Inschrijven op de valreep kan nog heel even, maar vlug zijn is de boodschap. 

De West-Vlaamse bedrijven vertegenwoordigen zeer uiteenlopende sectoren: van de industrie tot de dienstensector en zelfs de zorg. Bij de delegatie van Voka West-Vlaanderen sluiten zich ook twee handen vol (10) Brabantse bedrijven aan, die ook lid zijn van het Voka-netwerk.

Opportunity, Sustainability & Mobility’: dat zijn de drie kernthema’s van de Expo 2020 in Dubai (die vanwege corona pas in het najaar van 2021 van start ging). Het zijn thema’s – met elk hun bijhorende uitdagingen – die ook voor ondernemers ontzettend belangrijk en relevant zijn. We leven in snel veranderde tijden, die uitdagingen maar ook heel wat opportuniteiten met zich meebrengen: hoe kan u als ondernemer die opportuniteiten met beide handen grijpen? Duurzaamheid is bij tal van ondernemingen hét stokpaardje geworden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hoe en waar kan u die beter en sneller spotten dan op de Expo? Als één van de grootste Europese logistieke draaischijven is mobiliteit een hot topic momenteel. Wat brengt de toekomst op dit gebied?

Specialleke met Arne Quinze

Er wordt ook een hoogstaand cultureel event ingeboekt in de vorm van een ontmoeting met de West-Vlaamse kunstenaar Arne Quinze. Quinze werd door bouwbedrijf Besix (dat erg goed thuis in de Emiraten) gevraagd om sculpturen te maken. De West-Vlaamse bedrijfsdelegatie zal het werk en de tekst en uitleg uit eerste hand vernemen uit de mond van Arne Quinze zelf, die voor de gelegenheid speciaal komt overgevlogen.

info: Tom Vermeersch bij Voka West-Vlaanderen

foto: Dubai, 31 december 2021

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.