Leo Claeys verkoopt aandelen Roularta aan Rik De Nolf

ROESELARE - Uit een persmededeling van Roularta Media Group blijkt dat Rik De Nolf, voorzitter van de raad van bestuur en gewezen CEO, zijn aandelenpakket nogmaals substantieel verhoogd heeft. Hij bezit nu ruim 68 procent van de mediagroep. Verkoper van dienst is Leo Claeys, schoonbroer van Rik De Nolf.

De families De Nolf en Claeys controleren omzeggens al een leven lang Roularta Media Group. Leo Claeys is gehuwd met de zus van Rik De Nolf en was tot begin deze eeuw ook operationeel actief bij Roularta, tot hij zich terugtrok van de werkvloer. Hij bleef echter al die tijd aan als aandeelhouder. In 2015 was Leo Claeys via zijn West Investment Holding eigenaar van ruim 2 miljoen aandelen, toen goed voor 15,39 procent van het kapitaal van Roularta. Rik De Nolf bezat toen via zijn holding Koinon ruim 8 miljoen aandelen wat goed was voor een inbreng van 61,11 procent.

De voorbije dagen zijn die verhoudingen gewijzigd. Rik De Nolf heeft een aandelenpakket van zijn schoonbroer verworven en komt nu boven de drempel van 65 procent aan. Vanaf 65 procent geldt er volgens de beursregels een meldingsplicht. Uit deze kennisgeving blijkt dat Koinon ingevolge de verwerving van een pakket van aandelen van West Investment Holding SA, nu 68,41 procent van de stemrechten van de vennootschap bezit. Leo Claeys blijft aan boord en ziet zijn aandelenpakket teruglopen tot net geen 4 procent (3,97 procent).