Leon (11 jaar) en Marie-Leonie Corne (8 jaar) tonen zich op jeugdige leeftijd al echte ondernemers

ROESELARE - Amper 11 en 8 jaar zijn ze, maar ze tonen nu al blijk van echt ondernemerschap. Ondernemerschap  dat altijd begint met initiatief en risico durven nemen. Leon (11) en zijn zus Marie-Leonie (8) Corne stapten in hun school naar de directie, met de vraag of ze zélf een fuif uit de grond mochten stampen. Verbazing alom eerst, maar het groene licht volgde al snel. Ondernemen? Jong geleerd is oud gedaan, toch? Wedden dat in Leon en Marie-Léonie toekomstige bedrijfsleiders schuil gaan? Hun appel valt vermoedelijk niet ver van de boom, want wat had u gedacht? Vader Filip en moeder Isabel leiden ook elk een kmo. 

Het schooljaar afsluiten met een ‘kaulo vette’ jongeren fuif? Welke scholieren willen dat niet? “Cool! Doen we!”, riepen de twee Roeselaarse jongeren, Marie-Leonie (8) en Leon (11) Corne toen ze hoorden dat er voor hun lagere school maar ook niet in andere Roeslaarse scholen, iets was voorzien om het einde van de examens te vieren.

“Een fuif voor iedereen van onze leeftijd uit Roeselare, mogen we die dan zelf organiseren?”, vroeg Marie-Leonie met een knipoog en een heel brede glimlach. Enthousiaste en leuke ideeën hadden broer en zus Corne in overvloed. Enkele overlegmomenten later, met cola en chips, was het jongerencollectief ‘Non Stop’ geboren. ‘De Roeselaarse Lagere School Fuif’ op vrijdag 30 juni wordt hun eerste wapenfeit: Een fuif voor het 3e tot het 6e leerjaar.

Jongeren-proof

De Clubzaal van TRAX zal dienen als locatie om het einde van de examens passend te vieren. Het feest wordt geheel jongeren-proof: van 18 tot 21 uur compleet los gaan, strikt alcoholvrij uiteraard, in mega cool fluo thema, met jongeren als Dj’s, een dance battle, heel veel popcorn, en … alle vriendjes uit de Roeselaarse lagere scholen (3e tot 6e leerjaar).

“We hadden heel veel zotte ideeën, maar niet alles was realistisch, denk ik”, beseft Marie-Leonie. Uiteindelijk werd voor de fuif een thema gekozen met vele mogelijkheden: fluo. Enerzijds wordt de TRAX Club aangekleed met leuke fluo decoratie en fluo lampen, anderzijds worden ook verschillende fluoriserende accessoires voorzien om de fuif voor de jonge feestlustigen als onvergetelijk te doen ervaren.

Ook aan de ouders wordt gedacht. Hoewel de ouders in principe niet in de fuifzaal toegelaten worden, kunnen ze toch op de TRAX site een oogje in het zeil houden. Voor de ouders is er namelijk een ouders- en sympathisantenbar voorzien met iets uitgebreidere mogelijkheden dan cola en fluo popcorn. In plaats van aan de dagelijkse schoolpoort zullen bevriende ouders nu ook in de bar kunnen verbroederen.

Volwassen begeleiding en steun

Vanzelfsprekend gebeurt het jeugdig initiatief volledig onder het goedkeurend oog en begeleiding van de ouders. Filip Corne en Isabel D’Hulster hebben met hun respectieve bedrijven (Roeselaarse klank- en lichtbedrijf Solico en organisatiebureau Presence) reeds hun enthousiaste steun toegezegd. “We zijn uiteraard blij met hun zin voor initiatief en hun doorzetting”, klinkt het.

Maar het idee om een Roeselaarse Lagere School Fuif te organiseren, kwam wel degelijk van de kinderen zelf. Jeugdig enthousiasme, zei u? Het bestaat wel degelijk en het is mooi. Het bracht Leon bovendien ook al tot aan de vergadertafel bij de stedelijke eventcoördinator Hermen Six om goede raad en tips te mogen ontvangen. “Eerst nog enkele weken proefjes en daarna feest", besluit Leon.