Leon Renson (eSafe) juicht de nieuwe postwet toe

WAREGEM - De postwet is vandaag aan een noodzakelijke update toe. De modernisering van de wetgeving die minister Petra De Sutter vandaag doorvoert, zorgt er voor dat voortaan niet langer enkel brieven maar ook de levering van online bestelde pakjes mee in rekening worden gebracht. Zaakvoerder Leon Renson van eSafe (Belgische fabrikant van pakketbrievenbussen uit Waregem/Kruisem) juicht dit initiatief toe en ziet het als een logische en toekomstgerichte stap met de vele online bestellingen en thuisbezorgingen van pakjes, die al een flinke boost kregen in de afgelopen corona-periode. Leon Renson is de zoon van.

Al sinds de oprichting in 2016 speelt Leon Renson met e-Safe in op de trend van 'intelligente' thuisbestellingen, vooral dan om die pakjes op een efficiënte (goed voor de consument) en duurzame (goed voor het milieu) manier thuis bezorgd te krijgen, en zo het aantal af te leggen kilometers voor tweede leveringen of over en weer ritjes naar postpunt of locker tot een minimum te beperken.

“Dat er nu ook voor pakjesbussen wettelijke regels komen, is een goeie zaak,” aldus nog Leon Renson. “Het is een eerste stap richting pakjesbussen als de nieuwe standaard voor duurzamere thuisleveringen zonder die mis te lopen als je niet thuis bent. Dat betekent namelijk minder extra kilometers voor een tweede levering of om het pakje te gaan ophalen bij een ophaalpunt, en dus ook minder tijdverlies en extra uitstoot. Daarom focussen wij in ons assortiment heel sterk op pakketbrievenbussen op maat van elk type woning / gebouw: van individuele woning, over appartementen en kantoren en van elk type budget: van systemen met mechanische valkleppen voor een beveiligde levering tot pakketbussen met een ingebouwde videofoon om via Smartphone te kunnen openen wanneer een koerier aan de deur staat.”