Lesage Industries groeit als kool

MENEN/REKKEM - Lesage Industries, opgericht in de jaren 70 als fabrikant/assembleur van buismateriaal in koper, heeft na de verhuis richting Menen een nieuw elan gevonden. De bedrijfsleiding zag de omzet het voorbije jaar klimmen met liefst twintig procent.

In de jaren negentig nam Luc Vandewalle de zaken in handen. Hij bouwde de zaak verder uit richting distributie en assemblage, dit zowel in aluminium, koper en messing buismateriaal. In de loop der jaren werd het productengamma zowel in de breedte als in de diepte uitgebreid. Lesage Industries zegt van zichzelf dat het de gepriviligeerde partner wil zijn voor alle non-ferro materialen.

In 2014 kwam de huidige CEO, Nicolas Vander Stichele, het bedrijf versterken. Hij zorgde voor een nieuwe 'vibe' door meer dan ooit te luisteren naar klanten en door de markt diepgaand te analyseren. "Klanten willen meer dan ooit één aanspreekpunt in de sector en ook een nog verdere uitbreiding van het productengamma drong zich op", aldus de CEO. "Om dit alles  te kunnen realiseren werd er vorig jaar een investering gedaan van 7 miljoen euro. Dat resulteerde in meer efficiëntie dankzij een nieuwbouw van 20.000 m² op de industriesite LAR-Zuid van Menen/Rekkem. Er werd ook  geïnvesteerd in het eigen wagenpark om zo meermaals per dag de klant 100% te kunnen bedienen."

Op vandaag telt de firma nog steeds twee aandeelhouders: zaakvoerder Nicolas Vander Stichele en hoofdaandeelhouder Luc Vandewalle. De omzet schommelt rond de 7 miljoen euro en Lesage geeft werk aan een twintigtal mensen.