Nieuws West-Vlaanderen L&H-gebouw in Ieper krijgt starterscentrum

L&H-gebouw in Ieper krijgt starterscentrum

L&H-gebouw in Ieper krijgt starterscentrum

2015-10-09 16.11.16

Jarenlang bleef het gebouw van L&H (Lernout & Hauspie) in Ieper leeg staan, maar nu komt er eindelijk een beetje schot in de zaak. Met dank aan de Oost-Vlaamse zakenman Peter Van der Henst, CEO van het bedrijf Idola in Lochristi. In juli 2014 werd het Idola Bedrijvencentrum in het Gentse opgericht, met de bedoeling vooral jonge kmo’s en start-ups aan te trekken tegen een interessante all-in prijs. “Idola betekent letterlijk op handen dragen, en dat proberen we met onze klanten ook te doen,” aldus Van der Henst.

Het succes in Oost-Vlaanderen (in 2016 volgt er een uitbreiding van de capaciteit) heeft Idola geïnspireerd voor een tweede project, dit maal in Ieper, waar dus ook een bedrijvencentrum uit de grond wordt gestampt. “Vanaf 1 maart zal het vroegere L&H-hoofdgebouw ingenomen worden waar we starten met één gerenoveerde verdieping voor start-ups en kleine kmo’s,” zegt Peter Van der Henst. “We verwachten dat dit opnieuw een succesformule zal worden zodat we op termijn nog drie andere verdiepingen op dezelfde manier zullen kunnen uitrusten.  Het concept is hetzelfde als in Lochristi. Door een extra vestiging kunnen we beter schalen en dit komt alle klanten op beide vestigingen ten goede. Ook de mogelijkheden voor funding van veelbelovende projecten behoort tot de mogelijkheden.”

Op termijn wil Idola nog verder doorgroeien. In verschillende steden in Vlaanderen zijn er momenteel gesprekken aan de gang om ook daar het Idola-concept te introduceren.  “Businesscentra zijn onze toekomst, en Idola wil daar de pionier in worden,” aldus Van der Henst. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.