Nieuws West-Vlaanderen Libeco zet zijn schouders onder hoogst uitzonderlijk milieuproject

Libeco zet zijn schouders onder hoogst uitzonderlijk milieuproject

Libeco zet zijn schouders onder hoogst uitzonderlijk milieuproject

MEULEBEKE – In tijden waarin de roep naar een beter milieu groot is, kan het bedrijfsleven zijn steentje bijdragen. Libeco, het vlaslinnenbedrijf met grote reputatie van de familie Libeert, doet dat alvast en wordt de hoofdsponsor van een wel héél bijzonder ecologisch project dat straks van start gaat: een roeiboot met aan boord drie avonturiers steekt de grote Oceaan over met de bedoeling waardevolle ecologische gegevens te verzamelen. Een roeitocht van 7.016 kilometer aub.

Met de steun van Libeco, steken drie Belgische vrienden – een botenbouwer, een avonturier en een ingenieur – de Atlantische Oceaan over van Portimao naar Miami in een roeiboot en enkel op mankracht. Hierbij zal de Whaleboat O28 hun thuis zijn voor drie maanden. Hun vertrek staat gepland voor eind januari 2021.

Twee Oost-Vlamingen en één West-Vlaming wagen zich aan een wel heel bijzonder avontuur op zee. Het zijn Koen De Gezelle (afkomstig uit Gent), Gijs Vanden Bogaerde (afkomstig uit Kortrijk) en Jelle Veyts (afkomstig uit Dendermonde). Ze hebben alle drie grote ervaring met dit soort van expedities. Hun roeiboot zal als ‘research pod’ dienst doen en zal fungeren als test hub voor groene en vernieuwende systemen. De focus ligt hierbij op het testen van recente ontwikkelingen op vlak van energie-, water- en waste management.

Met passie voor mens en planeet, streeft Libeco samen met de Whaleboat naar een zero waste beleid en een meer ecologische en duurzame wereld. Een bijkomende uitdaging is dat alles op een heel kleine oppervlakte gebeurt. Het project moet inzicht geven in hoe we kunnen omgaan met ingrijpende veranderingen, om met zijn allen zuiniger, bewuster en compacter te leven, aldus de initiatiefnemers.

Het wordt een ongelooflijke uitdaging voor het team, zowel fysisch als mentaal, om gedurende maanden met beperkte middelen de oceaan over te steken. Bij Libeco, het bedrijf van CEO Raymond Libeert, zegt men heel fier om als hoofdsponsor deel uit te maken van dit project.

Meer info (ook voor sponsoring) en foto’s op www.jointhefrontrow.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.