Lidl trekt met een jobbus door West-Vlaanderen op zoek naar 148 nieuwe medewerkers

BRUGGE - De Duitse retailketen Lidl is in de regio West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe medewerkers. Meer specifiek zoekt de supermarktketen 148 nieuwe collega’s voor diverse functies, gaande van jobstudenten en winkelbedienden tot district manager. Om nieuwe medewerkers te zoeken, stuurt Lidl een jobbus de straat op. De mobiele sollicitatiestand maakt het voor werkzoekenden mogelijk om kennis te maken met Lidl als werkgever. 

De arbeidsmarkt staat voor een uitdagende periode, nu de personeelstekorten in verschillende sectoren voelbaar zijn. Ook de retailsector is geen uitzondering. Lidl heeft de laatste jaren grote investeringen gedaan in nieuwe en bestaande filialen en zoekt tal van nieuwe medewerkers. In het totaal telt Lidl 624 vacatures, verspreid over het hele land en over diverse functies. Recent onderzoek van Randstad toont aan dat de locatie van een bedrijf een belangrijker criterium is bij de keuze van een werkgever. Lidl biedt heel wat mogelijkheden om dicht bij huis aan de slag te gaan.

De jobbus zorgt voor een lage drempel. Zo hoopt Lidl dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de stap zullen wagen en komen kennismaken met het bedrijf.

Werken dichtbij huis

Vooral in de regio West-Vlaanderen zoekt Lidl nieuwe collega’s. 148 Lidl-vacatures staan klaar om ingevuld te worden, gaande van winkelbedienden en store managers tot jobstudenten. Onder meer de Lidl-filialen aan de kust in Koksijde, Middelkerke, De Panne, Knokke en Oostende zoeken enthousiaste collega’s om het bestaande team te versterken tijdens de zomermaanden. In het najaar opent Lidl ook een nieuw filiaal in Veurne, waarvoor Lidl tal van jobkansen heeft.

“13 jaar geleden ben ik begonnen bij Lidl als winkelbediende, maar heb me intussen kunnen opwerken tot assistent store manager. Het afwisselende werk, de doorgroeimogelijkheden en de goede balans tussen werk en vrije tijd zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier kom werken. Toch heb ik ervoor gekozen om vanaf november in de nieuwe winkel in Veurne aan de slag te gaan. Ik hou van uitdagingen en in de grotere, nieuwe winkel zal ik nog meer verantwoordelijkheid krijgen en kunnen groeien.”