Starter Lien Bernolet breidt haar conceptstore Mayacoba steeds verder uit

LOPPEM - De welness conceptstore Mayacoba van Lien Bernolet verhuisde recent van Zedelgem naar Loppem. De aanleiding: er worden steeds meer 'services' aangeboden. Lien Bernolet, met roots in het Brugse hotelwezen, studeerde in 2004 in Londen af waar ze alles over hair, make-up en fashion leerde. Na een paar jaar als hair- en make-up artist te hebben gewerkt voor de multinationals  L’Oreal en Maybeline, ontwikkelde ze haar eigen hairweaving techniek, startte ze een groothandel en gaf opleidingen in binnen- en buitenland. Ze is dit jaar exact vijf jaar zelfstandig ondernemer.

Ondanks het succes in dienst van grote bedrijven, begon Lien het huiselijke, de gezelligheid, het sociale aspect en de ontspannen sfeer die ze jaren bij haar ouders in het hotel mocht ervaren, te missen. Daarom besliste ze in 2018 om in Zedelgem bijkomend een conceptstore te starten. Haar missie was duidelijk: klanten - zeg maar de druk bezette vrouw - me-time geven door een totaalbeleving aan te bieden in een ontspannen sfeer.

Mayacoba, klein begonnen, biedt nu van alles en nog iets aan: naast het kapsalon met specialisatie in hair extensions is er tevens een boetiek, een schoonheidssalon met alle mogelijke behandelingen, een make-up studio en ga zo maar door. Door het steeds ruimer wordende aanbod en groei van het team begon de hippe Mayacoba conceptstore uit zijn voegen te barsten en drong een verhuis zich op.In Loppem werd fors gerenoveerd en geïnvesteerd. Het startersbedrijf telt inmiddels al vijf medewerkers en alles laat uitschijnen dat het daarbij niet zal blijven.