Lily Libeert (Libeert Chocolade) wint Personality Award

KOMEN - De West-Vlaamse en uit het Ieperse afkomstige onderneemster Lily Libeert, co-CEO van het bekende chocoladebedrijf Libeert in Komen, heeft de  Gondola Personality Award gewonnen in de categorie suppliers. Het bedrijf met vestiging in Komen is de vaste toeleverancier van chocolade voor de retailsector. 

"We zijn ons als familiebedrijf aan het heruitvinden en het feit dat we nu zo'n erkenning krijgen, doet enorm veel plezier en geeft ons nóg meer energie," zei een trotse Lily na het concours. Lily leidt samen met haar zus en twee broers het chocoladebedrijf Libeert in Komen. Ze vormen de vierde generatie van dit familiebedrijf. De concurrentie voor Lily op de Gondola Storecheck Personality Awards was niet min. Zo nam ze het op tegen de CEO’s van Mars, Kellogg’s, Coca Cola Belgium en P&G.

Lily werd door de jury geprezen om haar skills inzake ondernemen. "Ondernemen in een verzadigde chocolademarkt is niet gemakkelijk", oordeelde de vakjury. "Toch heeft zij meegeholpen om de omzet van het bedrijf te doen verdubbelen. Dat is echt een straffe prestatie."

De Gondola Storecheck Personality Awards worden jaarlijks uitgereikt in de Belux foodretail- en consumptie-industrie. Ze bekronen persoonlijkheden die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun bedrijf en hun sector.

foto: Lily Libeert (tweede van rechts)