Nieuws West-Vlaanderen Lions Club Leie komt met mooie cheque over de brug voor dito sociaal project

Lions Club Leie komt met mooie cheque over de brug voor dito sociaal project

Lions Club Leie komt met mooie cheque over de brug voor dito sociaal project

KORTRIJK – Sinds 2003 steunt Lions Club Leie een of ander sociaal project om de grootste noden te helpen dragen. Dit jaar wordt het vakwerk van de sociale organisatie Jump naar waarde geschat en beloond met 20.000 euro. De Lions-beweging biedt mensen de mogelijkheid om hun beroepservaring ten dienste te stellen van hen die het in de maatschappij moeilijk hebben. Ze gebruiken hun vrije tijd en hun competenties om fondsen te verzamelen (‘fundraising’) voor sociale initiatieven en steken de handen uit de mouwen voor vrijwilligerswerk. Lions Club Leie telt 58 leden waarvan de meerderheid ondernemers uit Zuid West-Vlaanderen zijn.

Jump is een samenwerkingsverband tussen de verschillende sociale organisaties zoals Oranjehuis, CJGB, Bethanie, De Korf, CAW Kortrijk, De Hoge Kouter (VAPH), Groep Ubuntu (VAPH), AJKO, OCMW-Kortrijk, JOIN en het JAC. Het gemeenschappelijke doel is de wachtlijsten weg te werken met extra aandacht voor die jongeren op de wachtlijst die bijna meerderjarig of reeds meerderjarig zijn en die, als er geen aanbod komt, dreigen van de radar te verdwijnen.

Het project werd 2 jaar terug – mede onder impuls van de Lions Kortrijk Leie – opgestart. De resultaten tot nu toe zijn zeer goed: de wachttijden zijn weggewerkt en er is een merkbare
verbeterde begeleiding van de leeftijdsgroep die men voor ogen had (jongeren tussen 16 en 21 jaar). Het initiatief kreeg ook lovende woorden van onder meer het Vlaamse
Agentschap Jongerenwelzijn. Het Agentschap apprecieert dat er zoveel partners uit de verschillende welzijnssectoren aan tafel zitten en op zoek gaan naar zo snel mogelijke tussenkomsten ten aanzien van de jongeren op de wachtlijsten. Het Agentschap Jongerenwelzijn stimuleert de verdere uitrol van dit samenwerkingsverband in heel West-Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.