Nieuws West-Vlaanderen Liquidfloors doet strategische zet middels overname van Odilon Creations

Liquidfloors doet strategische zet middels overname van Odilon Creations

Liquidfloors doet strategische zet middels overname van Odilon Creations

KORTRIJK – De dynamische rasondernemer Miguel Garcia – oprichter en CEO van Liquidfloors (bekend van zijn innovatieve gietvloeren) – begeeft zich voor de tweede maal op een jaar tijd op overnamepad. Dit maal voegt hij het Kortrijkse Odilon Creations toe aan zijn gordel. In het coronajaar 2020 werd het Limburgse Excellent Gietvloeren in huis gehaald. 

 

 

Odilon maakt decoratieve afwerkingen voor wanden en vloeren en past als dusdanig dus perfect in het strategische plaatje dat Miguel Garcia met zijn bedrijf Liquidfloors voor ogen heeft. Groeien op basis van kwaliteit, is al jaren het wachtwoord. Liquidfloors onderscheidt zich door haar unieke producten en realiseerde de voorbije jaren talrijke projecten in zowel binnen als buitenland. Odilon geniet een goede bekendheid onder architecten met een voorkeur voor natuurlijke en tactiele materialen. Er zijn showrooms in Kortrijk en Brussel.

“Odilon is een prachtige toevoeging aan onze activiteiten, en zal verder gaan onder haar eigen merknaam”, zegt Miguel Garcia. “Waar Liquidfloors de specialist is in gietvloeren, en voornamelijk inzet op technologische toepassingen, biedt Odilon prachtige minerale materialen voor decoratieve wand- en vloerafwerking. De voorbije jaren zagen we formidabele combinaties met de gietvloeren van Liquidfloors en wandafwerkingen van Odilon. We kwamen elkaar wel vaker tegen in interieurprojecten. De producten zijn bijzonder complementair.”

Volle potentieel

Miguel Garcia wil nu een en ander, samen met Sofie Deruyter die aan boord blijft, naar het volle potentieel brengen. En dat vooral zonder aan de ziel te raken van wat Odilon zo bijzonder maakt. “Er is ook bij Odilon heel wat kennis en ervaring aan boord”, aldus nog Garcia. “Het belangrijkste is nu de medewerkers, klanten en partners van Odilon een mooie toekomst te brengen.”

De overname van het handelsfonds gebeurt door LQF Holding, de holding boven Liquidfloors. Er zal gedreven worden ingezet op een uitbreiden van het productengamma en de algemene service naar klanten en ontwerpers toe. Odilon zal alvast kunnen rekenen op heel wat praktische versterking. Liquidfloors werkt met een 70-tal mensen en heeft vijf verkoopruimtes met een mooie nationale spreiding. De gietvloerenspecialist realiseert zo meer dan 700 interieurprojecten op jaarbasis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.