Nieuws West-Vlaanderen Loreca versterkt zijn managementteam

Loreca versterkt zijn managementteam

Loreca versterkt zijn managementteam

BRUGGE – Loreca, de ingenieuze start-up van de West-Vlaamse high potential Bart-Jan Leyts, versterkt zich aan de top met de komst van jurist Korneel Defauw, die in Brugge een B&B uitbaat. Daarmee worden de ambities duidelijk geformuleerd. Het Brugse Loreca is een bijzonder innovatieve start-up gespecialiseerd in revenue management voor hotels, B&B’s en accommodaties. De finale bedoeling: de groei stimuleren via een algoritme-concept dat aanslaat.

Sinds 1 januari 2023 zet Korneel Defauw zijn schouders mee onder Loreca. De Gentse ondernemer en (onder meer) eigenaar van een B&B in Brugge brengt hopen ervaring en neemt als co-founder de algemene commerciële leiding van de Brugse start-up voor zijn rekening. Samen met founder en CEO Bart-Jan Leyts zal hij het bedrijf leiden en mee uitbouwen.

Jurist Korneel Defauw kwam Loreca tegen op zijn pad via zijn eigen B&B. Hij deed een beroep op de services van Loreca om zijn accommodatie beter te laten opvallen op Booking.com en was onder de indruk van de positieve resultaten van Loreca’s zelf ontwikkelde algoritme op zijn omzet. De ondernemer met West-Vlaamse roots ziet naar eigen zeggen gouden opportuniteiten in de start-up en vond vrijwel direct met Bart-Jan een sterke klik. Met de komst van Korneel moet de reeds ingezette groei van de start-up exponentieel verder worden versneld en geprofessionaliseerd.

Geniaal concept

Loreca wil uitgroeien als dé referentie voor omzetverhoging bij toeristische accommodaties te optimaliseren in België als wereldwijd. De start-up heeft de ambitie om een scale-up te worden. Founder & CEO Bart-Jan Leyts richtte het bedrijf anderhalf jaar geleden op in het kader van zijn masterstudie en breidde het na zijn studies verder uit.

De genialiteit achter de sterke expansie van Loreca is het zelf uitgedokterde BEO-algoritme dat via stijgende visibiliteit op de OTA’s (Booking.com, Airbnb, Expedia) de omzet van toeristische accommodaties sterk verhoogd. De missie van Loreca is om uitbaters te ontzorgen en te helpen hun omzet te verhogen door de bookability van hotels, B&B’s en vakantieverblijven te optimaliseren via hun algoritmes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.