Nieuws West-Vlaanderen Louis De Jaeger schrijft boek over ‘hoe we ons dood eten’

Louis De Jaeger schrijft boek over ‘hoe we ons dood eten’

BRUSSELS, BELGIUM, on AUGUSTUS 21, 2020 Portrait of Louis De Jaeger, creator of the Postcorona Movement and who is interested in weeds in the streets of Brussels. Pictured in Brussels, Belgium, on 21/05/2020. ( Photo by Mathieu Golinvaux / Photo News ) PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT. ! Only BELGIUM !

Louis De Jaeger schrijft boek over ‘hoe we ons dood eten’

BRUGGE – De Brugse activist-ondernemer Louis De Jaeger heeft een boek geschreven (uitgegeven bij Houtekiet) met een alvast controversiële titel: ‘We eten ons dood‘. In dit boek neemt hij de lezer mee op zijn boeiende ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek naar een bewuste ecologische invulling van zijn landbouwersmissie. De Jaeger noemt zichzelf een man met een missie op basis van ervaring wereldwijd. 

Na een reis van 5 jaar rond de wereld in slow travel modus zag Louis De Jaeger (27) hoe de mensheid de wereld aan het vernielen is. Hij besloot om dit niet zomaar te laten gebeuren. Zijn missie is om de wereld zo duurzaam mogelijk te maken. Hij schreef meer dan 50 opiniestukken over duurzame thema’s, richtte samen met bekende Vlamingen de ByeByeGrass-beweging op en stichtte het tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij tuinen van 20 vierkante meter tot projecten van 200 hectare omvormt over de grenzen heen. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie.

“Ik ben al jarenlang op queeste, op zoektocht naar de toekomst van de landbouw”, zegt De Jaeger. “Intuïtief had ik het gevoel dat we weg moesten gaan van chemie, terug naar een natuurlijkere vorm van landbouw. Maar vooraleer ik dit van de daken kon schreeuwen moest ik zeker zijn van mijn stuk. Tijdens mijn zoektocht bezocht ik niet alleen het Amerikaanse continent, Marokko, Rusland en Europa. Ik ging ook in gesprek met professoren, (hippie) boeren, Bayer en Monsanto. Door te luisteren en te voelen naar alle aspecten van de landbouw én ook een jaar te werken als boer (1 dag per week) heb ik een uniek avontuur beleefd dat ik graag deel met de wereld.”

De wereld veranderen

Weet jij wat je eet? Weet je waar het vandaan komt en wat het met je doet? Weet je wat het met onze planeet doet? Dat waren de vragen waar Louis De Jaeger op zijn achttiende mee zat toen hij met zijn schooldiploma in de hand moest kiezen wat hij met zijn toekomst zou doen. Bewogen door de levensverhalen van zijn beide grootmoeders, allebei boerendochters, wil hij de landbouw in. Maar hij wil niet in het klassieke economische landbouwmodel meedraaien, want hij ontdekt dat dit leidt tot roofbouw. Aan de andere kant is hij niet blind voor de globale voedselnoden.

In dit boek neemt Louis De Jaeger je mee op zijn boeiende ontdekkingsreis van New York tot de Westhoek naar een bewuste ecologische invulling van zijn landbouwersmissie. Een confronterend verhaal dat een aantal ongemakkelijke waarheden blootlegt over wat we eten, wat het met ons doet en wat het met onze planeet doet, maar ook hoopvolle oplossingen geeft zodat ook jij in actie kan komen. Niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor die van onze planeet! Want verandering begint bij jou!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.