Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack blijft investeren

Luc Tack blijft investeren

Luc Tack blijft investeren

IEPER – Luc Tack laat er geen twijfel over bestaan: ook in deze moeilijke tijden moet er geïnvesteerd worden, meer dan ooit zelfs. “Investeren? Daar is zelfs geen discussie over”, aldus Tack. Dat liet hij weten naar aanleiding van de jaarresultaten 2019 van de Picanol Group die een lichte daling liet zien in omzet (2 miljard 221 miljoen) en een zwaardere terugval van de netto winst (van 110,9 miljoen euro naar 41,7 miljoen).

Het is een bekende wet uit de economische handboeken: in mindere tijden moet je investeren om er in betere tijden de vruchten van te plukken. Dat is exact wat Luc Tack, hoofdaandeelhouder van Picanol en de Tessenderlo Group, wil doen. Niet blind natuurlijk. Er is ook een wet die zegt dat je de tering naar de nering moet zetten. Zo wordt het investeringsbudget gehalveerd, maar dat is toch nog goed voor 80 miljoen euro. Ook Ieper zal daar mee van profiteren, want er komt een gloednieuw en geautomatiseerd distributiemagazijn. Er wordt ook geld uitgetrokken voor fabrieken van de groep in Frankrijk en in Roemenië.

Inmiddels ligt de fabriek in Ieper opnieuw grotendeels stil. Luc Tack heeft het over de tweede lock down op drie maanden tijd, verwijzend naar de cyberaanval van januari. Ongeveer 1.000 van de 1.500 werknemers in Ieper zijn technisch werkloos. Voor 2020 worden dan ook geen prognoses naar voor geschoven. “Het enige wat zeker is, is dat er totale onzekerheid is,” aldus nog Tack.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.