Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack investeert 8 miljoen euro bij Picanol-dochter Proferro

Luc Tack investeert 8 miljoen euro bij Picanol-dochter Proferro

Luc Tack investeert 8 miljoen euro bij Picanol-dochter Proferro

IEPER – Het Ieperse Proferro uit de Picanol Group, heeft zijn nieuw hoogbouwmagazijn officieel in gebruik genomen. Het hoog boven de grond uitkomend pakhuis wordt het nieuwe logistieke kloppend hart van het bedrijf. Luc Tack geeft er een nieuwe impuls mee aan de digitalisering. Proferro heeft meer dan 85 jaar ervaring in co-engineering, bewerking, assemblage en het testen van mechanische componenten.     

West-Vlaanderen en Proferro in het bijzonder heeft een uitstekende reputatie in machinebouw en mechatronica. Volgens minister van Economie Hilde Crevits, die de opening bijwoonde, toont de machinebouwsector zich, onder meer dankzij Proferro, klaar voor de toekomst.

Luc Tack en medebestuurder Cathy Defoor benadrukten dat deze investering noodzakelijk is richting meer digitalisering, automatisering,  robotisering en meer duurzaamheid. “Onze ambitie bestaat er in om 100 procent future proof te worden waarbij de supply chain, van productie tot stockage, via een geïntegreerd digitaal systeem loopt”, heet het uit hun mond. “Zo kunnen we onze klanten nog sneller en efficiënter bedienen.”

Het nieuwe magazijn komt 32 meter boven het grondoppervlak uit, heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter en telt meer dan 10.000 beschikbare palletplaatsen. Proferro biedt specifieke gietoplossingen voor middelgrote series van 500 tot 20.000 stuks en werkt bij voorkeur volgens partnershipformule. Nog dit: drie West-Vlaamse bedrijven (Ceratec, Stow en Alheembouw) hielpen de ‘toren’ die nu ook een landmark is in de Ieperse regio, realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.