Nieuws West-Vlaanderen Luc Tack opent nieuwe fabriek in Roemenië

Luc Tack opent nieuwe fabriek in Roemenië

Luc Tack opent nieuwe fabriek in Roemenië

IEPER – De West-Vlaamse ‘wonderdokter’ Luc Tack (rechts op de foto) heeft zijn nieuwe productievestiging van PsiControl (dochterbedrijf van de Picanol Group) in het Roemeense Râșnov (Brasov) officieel geopend in aanwezigheid van een reeks plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders. PsiControl, al sinds 2006 actief in Roemenië met een eigen productievestiging, besliste in 2018 om te investeren in een nieuwe fabriek van 11.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Aan de investering hangt een prijskaartje van 12 miljoen euro. Maar de hoop op groei is manifest. Om deze groei mogelijk te maken, heeft PsiControl momenteel 84 vacatures voor zijn vestiging in Râșnov.

 

PsiControl, met hoofdvestiging in Ieper, is een gediversifieerde industriële groep die onder meer actief is in machinebouw, landbouw, voeding en energie. Het bedrijf legt zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van custom-made controllers en elektronica-productie. De activiteiten van PsiControl in Roemenië hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de tandem tussen de Roemeense vestiging in Râșnov en de Belgische vestiging in Ieper een belangrijke troef voor het bedrijf is gebleken. Het personeelsbestand in Roemenië groeide daarbij van 10 in 2006 tot 300 medewerkers in 2022.

Op maat van de klanten

De nieuwe productievestiging is uitgerust met de modernste technologieën en apparatuur. Daarnaast investeert PsiControl dit jaar ook in 2 nieuwe SMD-lijnen voor het maken van elektronische producten, waarmee het zijn capaciteit voor het plaatsen van componenten in 2022 verhoogt naar 600 miljoen componenten.

“Met onze nieuwe productievestiging kunnen we onze klanten een nog uitgebreider dienstenpakket bieden”, zegt Cathy Defoor namens het bedrijf. “Onze activiteiten in Roemenië omvatten Electronic Manufacturing Services (EMS), PCB-assemblage, module-assemblage, logistieke inkoop en lokale sourcing. We voeren vandaag een aantal projecten uit voor internationale klanten zoals, bijvoorbeeld, Atlas Copco, Picanol, Sennheiser, Agfa HealthCare en Vaillant.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.