Nieuws West-Vlaanderen Luchthaven Lille-Lesquin trekt meer en meer passagiers van over de grens aan

Luchthaven Lille-Lesquin trekt meer en meer passagiers van over de grens aan

Luchthaven Lille-Lesquin trekt meer en meer passagiers van over de grens aan

LILLE – De recente stakingen op de nationale luchthaven vallen niet in goede aarde bij de gemiddelde reiziger, toerist of zakenreiziger. Oostende heeft bewezen over zoveel meer flexibiliteit te beschikken. Ook Lille-Lesquin, op minder dan een half uur rijden van Kortrijk, vormt een volwaardig alternatief. Kennelijk voelen meer en meer Belgen zich aangesproken om via Lille-Lesquin hun reis aan te vatten.  

Na twee jaren van reisbeperkingen als gevolg van de gezondheidssituatie, hebben reizigers opnieuw vertrouwen in hun vakantieplannen en de vele boekingen voor het zomerseizoen zijn veelbelovend. De luchthaven van Rijsel blijkt daarbij een populaire keuze bij Belgische grensbewoners die er even tussenuit willen. Het Belgische wegennet biedt een gemakkelijke toegang tot de luchthaven van Rijsel, een middelgrote luchthaven die onder andere een echt verplaatsingscomfort in de terminal biedt. Daarnaast zijn parkeerterreinen in de buurt van de terminal aanwezig aan voordelige tarieven.

Dankzij haar grote toegankelijkheid en haar talrijke diensten biedt de luchthaven van Rijsel een kwaliteitsvol alternatief voor de Belgische reizigers. Uit de laatste cijfers van 2021 blijkt dat de Belgen, en dat zijn dan vooral West-Vlamingen, bijna 10% vertegenwoordigen van de passagiers.

Groot aanbod

Ook Lille-Lesquin heeft zijn zomerseizoen op gang geschoten. Het aanbod is breed uitgesmeerd. De 11 luchtvaartmaatschappijen en 12 touroperators die op de luchthaven van Rijsel aanwezig zijn, bieden samen meer dan 50 Franse en internationale bestemmingen aan. Voor de zomer van 2022 zijn er nieuwe bestemmingen: Calvi, Palermo, Faro, Cagliari, Split, Varna, Palma de Mallorca, Marseille, Heraklion, Krakau, Agadir, Casablanca, Fez, Marrakech, Nador, Oujda en Tanger.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat drie Franse steden behoren tot de favoriete reisbestemming van de Belgen die van Rijsel vertrekken. Die bestemmingen zijn Nice, gevolgd door Bordeaux en Marseille. De rest van het klassement is samengesteld uit Toulouse, Figari, Bastia, Ajaccio, Nantes, Lyon en Montpellier.

Canarische Eilanden aan de top

Hoewel Frankrijk een populaire bestemming blijft voor de Belgen, is het Middellandse Zeegebied ook erg in trek. Spanje staat bovenaan in de internationale top 10 van bestemmingen voor Belgen met vertrek vanuit Rijsel, met Tenerife bovenaan de lijst, gevolgd door Malaga en Gran Canaria.

Vervolgens neemt Portugal de 4e en 5e plaats in met Faro en Porto. De 6e en 7e plaats worden ingenomen door Agadir en Marrakech, twee steden in Marokko. Daarna: Lanzarote in Spanje op 8 en Genève op 9. Afsluiter van dit klassement is Fuerteventura op de 10e plaats.

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2022-06-28 06:15:42

jammer genoeg is België alles uit handen aan het geven door dagelijks extra overbodige wetten, regels en stakingen uit te schrijven

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.