Nieuws West-Vlaanderen Luchthaven Oostende zet zijn general aviation ambities kracht bij met dank aan West-Vlaams ondernemerschap

Luchthaven Oostende zet zijn general aviation ambities kracht bij met dank aan West-Vlaams ondernemerschap

Luchthaven Oostende zet zijn general aviation ambities kracht bij met dank aan West-Vlaams ondernemerschap

OOSTENDE – Het North Sea Aviation Center (NSAC) en de luchthaven Oostende-Brugge bouwen samen 12 nieuwe vliegtuigloodsen voor general aviation langs de Nieuwpoortsesteenweg. “Een enorme meerwaarde voor de general aviation op onze luchthaven”, zeggen managing director Erik Vermeersch van NSAC en Eric Dumas, de (Franse) CEO van de Oostendse luchthaven. NSAC is het in 2019 opgericht bedrijf van Oostduinkerkenaar Jef Dekinder en Nieuwpoortenaar Erik Vermeersch die van de upgrading van de luchthaven van Oostende-Brugge hun businessmissie hebben gemaakt, en er slag om slinger ook in investeren. 

Momenteel bevinden zich op de general aviation apron van de luchthaven negen oude groene boogloodsen en één betonnen loods. Deze zullen worden afgebroken en vervangen door 12 moderne vliegtuigloodsen. “Door de bouw van de nieuwe loodsen, wordt er nieuwe huisvesting geboden specifiek voor general aviation”, zegt Erik Vermeersch, managing director van NSAC. “De toekomst wordt hiermee gegarandeerd voor zowel professionele, recreatieve, educatieve en innovatieve luchtvaartuigen. We zijn dan ook overtuigd dat deze investeringen een toegevoegde commerciële waarde zijn voor de regio en de luchthaven.”

Duurzame materialen

De nieuwe loodsen werden ontworpen door Juno Architects en zullen samen 240 meter lang en 6 meter hoog zijn. De loodsen zullen afgewerkt worden met duurzame materialen. “We hebben ervoor gekozen te werken met duurzame materialen”, aldus Juno. “De nieuwe loodsen zullen niet verwarmd worden, maar door de hoge isolatiegraad zullen de gebouwen binnenin vorstvrij gehouden kunnen worden.”

Acht kleinere loodsen zullen een oppervlakte van 440m2 hebben. Twee loodsen zullen dubbel zo groot zijn: elk 880 m2. De afgewerkte units zullen te huur of te koop worden aangeboden. De eerste loodsen zijn reeds verkocht aan de Oostendse pilotenschool Ostend Air College (OAC), dat pilootopleidingen verzorgt. “We zijn zeer blij dat het OAC mee in dit project stapt”, aldus nog Erik Vermeersch. “In de twee nieuwe loodsen die de pilotenschool aanschaft, kunnen ze al hun lesvliegtuigen in optimale omstandigheden stallen.”

Groenzone

De loodsen grenzen aan het provinciaal domein Raversyde. Om een aangename leefomgeving te creëren langs het lange gebouw, wordt gekozen om tussen het gebouw en de straat een groenzone te voorzien met specifieke plantensoorten die ook in domein Raversyde voorkomen. Verder hebben we er ook voor gezorgd dat het gebouw een meerwaarde creëert in het straatbeeld voor wie Oostende binnenrijdt via de Nieuwpoortsesteenweg.

“General aviation is een belangrijke pijler voor onze luchthaven”, zegt CEO Eric Dumas. “NSAC voorziet een excellente service aan al hun klanten. Dit project zal een enorme meerwaarde creëren voor de general aviation activiteiten op onze luchthaven en zal ook commerciële bedrijvigheid aantrekken van kleinere luchtvaartspelers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.