Nieuws West-Vlaanderen LVD, Stadsbader, Vanheede en Saey zijn volgens deloitte meest veerkrachtige bedrijven

LVD, Stadsbader, Vanheede en Saey zijn volgens deloitte meest veerkrachtige bedrijven

Ondernemers 17: Stadsbader. Dominique Valcke en Désiré Stadsbader

LVD, Stadsbader, Vanheede en Saey zijn volgens deloitte meest veerkrachtige bedrijven

KORTRIJK – Het consultancykantoor deloitte maakt jaarlijks een ranglijst op van wat volgens haar de ‘best managed companies’ van het land zijn. In west-Vlaanderen gaan LVD, Stadsbader, Vanheede en Saey met de eer lopen. Het programma Best Managed Companies is ingebed in een internationaal erkende structuur die 27 jaar geleden werd gelanceerd in Canada. Het programma ondersteunt veerkrachtig ondernemerschap en duurzame groei. Deze kwaliteiten zijn nog relevanter wanneer de tijden onzeker zijn, zoals tijdens de COVID-19-crisis.

Sinds 2018 gaan Deloitte Private en Econopolis, bijgestaan door KU Leuven sinds 2019, op zoek naar verborgen parels in de Belgische ondernemerswereld. De externe jury van dit jaar, onder leiding van Françoise Chombar (Melexis), bestond uit de academicus Koenraad Debackere (KUL), Geert Noels (CEO en Chief Economist Econopolis), Rik Jacob (voormalige CEO Ardo), Rik Vera (Nexxworks) en Yves Noël (voormalige CEO NMC). De bedrijven werden eind 2019 onderworpen aan een strenge selectieprocedure op basis van strategie, competenties, engagement en financiële sterkte.

Voor deze derde editie kregen 20 Belgische ondernemingen door een onafhankelijke jury erkenning voor hun heldere strategie, uitvoerige expertise, engagement en financiële prestaties. “Veerkracht is de kwaliteit die organisaties in staat stelt om snel te reageren maar ook voorbereid te zijn op onzekerheden zodat ze kunnen overleven en gedijen”, aldus Nikolaas Tahon namens deloitte. “Een veerkrachtig bedrijf is in staat om duurzaamheid te bekomen, economische tegenspoed te overwinnen en standvastig te handelen in het licht van toenemende onzekerheid, zoals de huidige COVID-19-crisis. Best Managed Companies geven niet alleen blijk van buitengewone competenties inzake innovatie, leiderschap, organisatie en risicobeheer, maar werken ook uiterst wendbaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.