Lybover nexus

Lybover maakt het academische NEXUS-project concreet

WAREGEM - Het pilootproject KU Leuven Nexus schoot in het najaar van 2024 uit de startblokken aan KU Leuven-Brugge. Aan het einde van het eerste semester besloten zes studenten industriƫle wetenschappen om het traject verder te verkennen. Dit semester dompelen de Nexus-studenten zich onder in twee bedrijven naar keuze, verspreid over een aantal dagen. Onder meer vicerector Piet Desmet en Voka-voorzitter van West-Vlaanderen Philippe De Veyt brachten een bezoek aan Lybover om zelf te ervaren hoe het eraan toegaat tijdens deze inleefdagen die duaal leren in de praktijk brengen.

foto: via KU Leuven

 

 

KU Leuven Nexus is een pilootproject binnen de opleiding industriële wetenschappen aan KU Leuven-Brugge waarin studenten tegelijkertijd worden opgeleid aan de universtiteit en in een bedrijf. Nexus-studenten draaien vanaf de tweede bachelor tot en met de master mee in hetzelfde bedrijf en bouwen zo relevante werkervaring op. Bovendien geeft het de studenten de mogelijkheid om hun academische kennis meteen toe te passen in realistische cases uit het bedrijfsleven.

De voorbije dagen was Arno, een student uit de eerste bachelor industriële wetenschappen aan KU Leuven-Brugge, op verkenning bij Lybover. Arno overweegt om volgend academiejaar te kiezen voor de afstudeerrichting elektromechanica en besloot daarom om voor zijn inleefdagen twee bedrijven uit zijn interessegebied te verkennen, waaronder Lybover. Op zijn tweede dag bij Lybover kreeg hij meteen de kans om vicerector Piet Desmet, vicedecaan onderwijs Dorine Bruneel van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en Philippe De Veyt, voorzitter van Voka West-Vlaanderen te ontmoeten. Het gezelschap bracht gisteren een bezoek aan de Waregemse bedrijvengroep om te kijken hoe KU Leuven Nexus zich verder aan het uitrollen is.

Eén plus één is meer dan  twee

Lybover is, via CEO Hans Boels, sinds het begin nauw betrokken bij de uitwerking en uitrol van KU Leuven Nexu. Boels lichtte dan ook met plezier zijn activiteiten toe aan de genodigden. Volgens het principe: één plus één kan drie zijn.

De bedrijvengroep bouwt installaties op maat voor klanten die voor complexe uitdagingen staan en in veeleisende sectoren actief zijn. 7Tijdens de presentatie werd bijzondere aandacht gewijd aan de groeiende vraag naar Green Steel en de manier waarop Lybover deze transitie ondersteunt. Dit gebeurt onder meer dankzij hun expertise in luchtbehandeling en scheidingstechnieken, die essentieel zijn voor een duurzamere staalproductie op basis van schroot.

Daarnaast werd er via een concrete case aangetoond hoe Lybover de nieuwste technologieën, zoals 3D-scanning, 3D-engineering en Virtual Reality (VR) inzet voor efficiënt projectmanagement. Tenslotte kregen de genodigden de kans om zelf uit te testen hoe VR-technologie vandaag de dag bij Lybover wordt ingezet in een professionele projectomgeving, tijdens een interactieve VR-sessie.