Nieuws West-Vlaanderen Maatwerkbedrijven Westhoek slaan de handen in elkaar

Maatwerkbedrijven Westhoek slaan de handen in elkaar

Maatwerkbedrijven Westhoek slaan de handen in elkaar

VEURNE – De maatwerkbedrijven Sowepo (Poperinge) en InterWest (Veurne) hebben hun ambitie bekend gemaakt om een fusie aan te gaan. Zo willen ze hun roeping waarmaken om een toonaangevend maatwerkbedrijf in de Westhoek te worden en een brede doelgroep maximale kansen te bieden op aangepaste en zinvolle arbeid. Op die manier willen ze een belangrijke bijdrage leveren tot de maatschappelijke integratie.

Beide organisaties willen de krachten bundelen en ondertekenden een intentieverklaring tot fusie. “Met deze samenwerking willen we de bestaande werking van de maatwerkbedrijven versterken en optimaliseren ten voordele van de doelgroepwerknemers, de omkadering en de klanten”, heet het officieel. “We zien dit als een unieke kans om de diverse uitdagingen die zich binnen onze sector aandienen samen  aan te pakken. Zoals het uitbreiden van de doelgroep in het kader van het maatwerkdecreet, het verzorgen van bijkomende ondersteuning en begeleiding voor de werknemers, het inzetten op nieuwe technologieën ten dienste van de doelgroepmedewerkers en het Invullen van de steeds toenemende nood aan professionalisering van de  dienstverlening.”

Beide organisaties stellen alles in het werk opdat de nieuwe organisatie tegen 1 januari 2020 operationeel zou zijn. Een naam voor de nieuwe fusiemaatschappij is er momenteel nog niet. Conform de wettelijke bepaling worden de tewerkstelling en de tewerkstellingsvoorwaarden voor de personeelsleden gewaarborgd, net als de continuïteit in de goede dienstverlening voor de klanten. Walter Bilcke (Sowepo) werd aangesteld als fusiemanager.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.