Nieuws West-Vlaanderen Mahieu Group zet eigen medewerkers in als ambassadeurs voor nieuwe rekruteringen

Mahieu Group zet eigen medewerkers in als ambassadeurs voor nieuwe rekruteringen

Mahieu Group zet eigen medewerkers in als ambassadeurs voor nieuwe rekruteringen

KOMEN – Een hoge nood aan getalenteerde medewerkers in de bouwsector en het uiterst beperkte aanbod ervan op de arbeidsmarkt, zorgt voor spanningen. Ook het van origine West-Vlaamse bouwbedrijf Mahieu Construct uit Komen voelt deze war for talent. Met een stijgend groeicijfer en drie productiesites in Pittem, Komen en Duinkerke is de nood naar niet alleen Belgische maar ook Franse werkkrachten hoog. Sinds kort pakt de bouwfirma uit met een creatieve employer branding campagne.

 

Mahieu Construct specialiseert zich al meer dan 30 jaar in bedrijfsgebouwen voor de industriële en agrarische sector op basis van staal- en betonbouw. Een team samenstellen met niet alleen nieuwe bouwarbeiders maar ook met technische profielen en administratieve bedienden, is een uitdaging. Maar Mahieu Construct staat erom gekend geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Zo creëerden ze een nieuwe campagne die hun unieke teamspirit in beeld brengt.

Medewerkers als ambassadeurs 

Eigen medewerkers zijn je beste ambassadeurs om nieuwe sollicitanten aan te trekken, luidt het inzicht bij Mahieu. Met dit inzicht gingen ze aan de slag. “Er is geen betere manier om je bedrijfs-DNA en -waarden te communiceren aan de hand van een uniek campagnebeeld”, aldus het bedrijf.

Zo werden hun eigen arbeiders en bedienden plots modellen voor een wijdverspreide campagne. Daarnaast werd het beeld gefotografeerd op een eigen werf op één van de warmste dagen van het jaar. Bloed, zweet en tranen met als resultaat een sprekend en opvallend campagnebeeld om mee uit te pakken en binnenkort nieuwe medewerkers te rekruteren. De campagne wordt op verschillende kanalen gecommuniceerd, zowel online als offline.

In 1989 werd het startschot van het familiebedrijf Mahieu Construct gegeven door Marc Mahieu. Vandaag werkt zoon Felix mee in de zaak. 32 jaar later telt het bedrijf 3 vestigingen en 130 vakbekwame medewerkers. Met 10.000 ton staalproductie en 110 werven per jaar behaalt Mahieu Construct een omzet van 50 miljoen euro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.