Nieuws West-Vlaanderen Majors uit de farmawereld willen het West-Vlaamse coronavaccin van Ziphius graag vermarkten

Majors uit de farmawereld willen het West-Vlaamse coronavaccin van Ziphius graag vermarkten

Majors uit de farmawereld willen het West-Vlaamse coronavaccin van Ziphius graag vermarkten

OOSTKAMP – Het biotechbedrijf Ziphius van de West-Vlaamse apotheker-ondernemer Chris Cardon, schakelt een versnelling hoger in zijn onderzoek naar een ultiem coronavaccin. Ziphius doet daarbij , anders dan anderen, beroep op de zogenaamde self amplifying mRNA-technologie. Grote farmabedrijven van over de hele wereld tonen belangstelling om het Ziphius-vaccin verder te ontwikkelen en, eens het op punt staat, ook te vermarkten (produceren en verdelen) .

Chris Cardon heeft de ambitie om met Ziphius meerdere vaccins tegen meerdere aandoeningen op de markt te brengen. Toen Covid-19 een pandemie karakter kreeg (begin 2020) zette hij alle troepen unilateraal in op het zoeken naar een vaccin tegen corona. Ziphius doet dat in samenwerking met de Gentse unief en trok hiervoor toponderzoekers aan van over de hele wereld. De mNRA technologie is vereenvoudigd gezegd een concept waarbij de cellen van het lichaam – met hulp van het ingebrachte vaccin- zélf de aanval inzetten op virussen in het lichaam.

Vaccin met veel voordelen

Het voordeel van het West-Vlaamse vaccin is dat het honderd procent bescherming ofte immuniteit zou garanderen en dat het (omwille van minder input van antistoffen) ook veel goedkoper kan aangemaakt worden dan alles wat nu op de markt is. Het Ziphius-vaccin zou ook alle varianten van het coronavirus een neus kunnen zetten.

“In deze fase zijn we aftastende gesprekken begonnen met diverse majors van over de hele wereld”, aldus Chris Cardon. “Namen kan ik niet vrijgeven maar het zijn grote Europese, Amerikaanse en Aziatische firma’s die sterke interesse tonen om ons vaccin verder te ontwikkelen en vervolgens op grote schaal te produceren en naar de markt te brengen. In een ideaal scenario zouden we in elk werelddeel een andere partner willen hebben. Maar bepaalde bedrijven met wie we onderhandelen, willen een wereldwijd alleenrecht.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.