Arenal

Marc Coucke neemt TC (Tennis Club) Roeselare over

ROESELARE - De ambities van Marc Coucke om de grenzen te verleggen in de padelwereld, zijn genoegzaam bekend. Dat bewijst hij nu nogmaals met de overname van TC Roeselare. De investering gebeurt via zijn vennootschap Arenal, waarin ook gewezen topvoetballer Tom De Sutter in participeert. De Sutter staat ook in voor het dagdagelijks beleid binnen Arenal.   

Arenal, het sportbedrijf van onder andere ex-profvoetballer Tom De Sutter en Marc Coucke, neemt in september Tennisclub Roeselare in de Langebrugstraat over. Op de site zullen tennissers en padelspelers zich nog volop kunnen uitleven en voor de kinderen komt er een nieuw trampolinepark. “Op die manier zal het hele gezin hier volop kunnen sporten”, aldus Tom De Sutter in Het Nieuwsblad.

Marc Coucke en Tom De Sutter bouwden inmiddels al een soort van padelimperium uit. Inmiddels zijn er, verspreid over heel Vlaanderen, al verschillende Arenal Clubs. “In Lommel, Grimbergen en Mechelen is er op onze site ook een trampolinepark", dixit De Sutter nog. "Dat slaat enorm aan. Voor ouders is het niet eenvoudig om hun hobby’s in te plannen, maar door een trampolinepark te integreren op die sites kunnen zowel de ouders als de kinderen samen sporten”, aldus Tom De Sutter.

Nu staat dit ook te gebeuren in de bestaande tennis- en padelclub in Roeselare. “De huidige padelinfrastructuur, zowel de indoor- als de outdoorterreinen, blijft behouden", laat Arenal nog weten. "Ook alle tennisvelden buiten blijven. Binnen verdwijnen er twee velden. Op die plaats komt het trampolinepark.”

De komende maanden worden ook de bar, de parking en het sanitair aangepakt. “Bedoeling is dat gezinnen zich hier helemaal thuis voelen", besluit Tom De Sutter. "We hopen dat alle werken rond de kerstperiode af zijn.”

Samen met Beaulieu

In geen tijd is Arenal al marktleider in de Belgische padelmarkt. Het heeft al zestig banen in portfolio en 9 padelclubs (waarvan twee in West-Vlaanderen: Brugge en Waregem) in eigen beheer. Daar komt nu ook Roeselare bij. Coucke staat er op dat beleving enerzijds en de kwaliteit van de aangelegde banen anderzijds de speerpunten blijven van zijn investeringen in padelland.

En dus heeft hij - het beste is net goed genoeg - Beaulieu mee in bad getrokken voor de aanleg van de terreinen. Volgens Marc Coucke vergt de aanleg van één padelbaan een investering van 45.000tot 50.000 euro, geen habbekras dus.

foto: archief KC