Nieuws West-Vlaanderen Marc Coucke wordt co-aandeelhouder van pretpark Bellewaerde

Marc Coucke wordt co-aandeelhouder van pretpark Bellewaerde

Marc Coucke wordt co-aandeelhouder van pretpark Bellewaerde

IEPER – Uit een mededeling van Compagnie des Alpes (de Franse moedermaatschappij van onder meer Walibi en ook Bellewaerde) blijkt dat Marc Coucke aan boord is gestapt als minderheidsaandeelhouder. Hij onderschrijft een kapitaalsverhoging voor zo’n 10 miljoen euro en verwerft zo enkele procenten van de Franse groep.  

Compagnie des Alpes is een gigant in de pretparkbusiness. Volgens officiële data zou het de nummer 4 zijn wereldwijd. In eigen land is de groep onder meer eigenaar van Futuroscope (Poitiers) en Parc Asterix (buurt van Parijs). Het heeft ook een aantal belangrijke skidomeinen in portefeuille zoals dat van Tignes, La Plagne, Avoriaz of Méribel.

Compagnie des Alpes wil nu 231 miljoen euro vers kapitaal ophalen op de markt. Eerste bedoeling is de schuldengraad van het bedrijf te verlagen. Met het opgehaalde geld moeten ook investeringen worden gefinancierd. Corona kwam als een heuse vloek, omdat alle pretparken de deuren moesten sluiten. Marc Coucke heeft zich gemeld om het kapitaal mee te onderschrijven, en dat voor 10 miljoen euro. Hij wordt daarmee een minderheidsaandeelhouder van de hele groep en dus ook van Bellewaerde. Coucke is ook al co-aandeelhouder (voor 30 procent) van het Waalse ontspanningspark Pairi Daiza en meerderheidsaandeelhouder (83 procent) van het van origine Nederlandse SnowWorld (indoor skiparken).

Het Ieperse pretpark Bellewaerde won al meermaals een award voor ‘Park met het beste personeel van België’. Bellewaerde is eigendom van Compagnie des Alpes sinds begin deze eeuw (2006). De geschiedenis van het pretpark gaat terug tot in 1954 onder impuls van de familie Florizoone.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.