Mario Debel (Ceres Pharma) zet voet aan de grond in Italië

ROESELARE - Ceres Pharma, het nog jonge farmaceutisch bedrijf van de West-Vlaamse ondernemer Mario Debel (zie foto), heeft zijn Italiaanse concullega Amnol overgenomen. De intrede van Ceres Pharma in Italië is een belangrijke stap in de uitvoering van de strategie om een belangrijke positie op te bouwen in women and family healthcare in Europa. Marc Coucke stond in 2017 met zijn investeringsmaatschappij Alychlo aan de wieg van Ceres, maar het Franse private equity fonds Naxicap nam inmiddels zijn aandelen al over. 

Ceres Pharma is een dynamisch en snelgroeiend West-Vlaams farmaceutisch bedrijf, dat in 2017 werd opgericht door Mario Debel en Alychlo (Marc Coucke) en dat in 2021 is overgenomen door Naxicap Partners. De zetel bevindt zich vandaag in het Gentse. Het is de ambitie van Naxicap en de oprichter en CEO Mario Debel om Ceres Pharma te laten groeien door de ontwikkeling van een eigen portfolio en door overnames. Ceres Pharma is actief in de ontwikkeling en distributie van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, biociden, cosmetica, hoogwaardige voedingssupplementen en magistrale bereidingen in de Benelux en in Centraal- en Oost-Europa en nu ook in Italië.

Amnol is een toonaangevende Italiaanse farmaceutische groep die gespecialiseerd is in de therapeutische gebieden flebologie en lymfologie in Italië. Het bedrijf promoot zijn merken bij artsen via een groot en betrouwbaar netwerk van wetenschappelijke informatieverstrekkers die de hele Italiaanse markt en gespecialiseerde artsen afdekken.

Naast Amnol heeft Ceres Pharma ook Euronational overgenomen. Euronational, 100% eigendom van Amnol, is een kleiner farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in voedingssupplementen en dermo cosmetica voor het onderhoud van lichaamsfuncties in verschillende therapeutische gebieden. In 2022 realiseerde de Amnol groep een omzet van meer dan 7 miljoen euro.

Groot vertrouwen

"Ik ben erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met de Amnol groep", laat CEO Mario Debel optekenen via een persmededeling. "Deze overname past perfect binnen de strategie van Ceres Pharma. Ceres Pharma heeft ondertussen een belangrijke positie uitgebouwd in België en in Centraal- en Oost-Europa en we willen nu ook hetzelfde doen in Zuid-Europa (Italië,  Spanje). De Amnol groep is onze eerste stap in Italië."

Alle medewerkers van de Amnol groep, inclusief de aandeelhouders Antonella Della Piana, Carlo Della Piana en Giorgio Stefanelli (deze laatste is aandeelhouder en CEO) blijven aan boord, wat wijst op een groot vertrouwen in de West-Vlaamse overnemer.