Mark Vanmoerkerke in pole position voor renovatie Thermae Palace

OOSTENDE - Het nieuwe Oostendse stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart Tommelein, heeft de knoop doorgehakt: er worden exclusieve onderhandelingen opgestart met Oostendenaar Mark Vanmoerkerke voor de renovatie van het Thermae Palace Hotel.

Het majestueuze hotel is eigendom van de stad en van de Vlaamse overheid, maar Vanmoerkerke is bereid om te investeren zodat het hotel zijn oude glorie terugkrijgt. Vanmoerkerke (ex-Sunair, ex-Sunparks) is bereid 75 miljoen euro op tafel te leggen. De renovatie houdt ook in dat er een nieuwe wellness komt en dat er 60 residenties in het hotel worden voorzien, kwestie van het geheel rendabel te maken. Mark Vanmoerkerke was al jarenlang uitbater van het hotel dat hij dus goed kent. Nog twee andere kandidaten hadden zich ook gemeld (de Mechelse bouwgroep Willemen en het Britse CHB) maar deze offerte dossiers worden dus niet langer weerhouden. Het stadsbestuur kiest voor een ondernemer uit eigen stad.

Gezien de omvang van de site, zal de opwaardering jaren duren. Nu worden de gesprekken met Vanmoerkerke opgestart. De Oostendse zakenman gooit zich al jaren en met veel succes op de vastgoedmarkt, met vooral veel aandacht voor winkelpanden. Recent nog werd hij hoofdaandeelhouder bij de Antwerpse vastgoedbevak Qrf City Retail.