Mark Vanmoerkerke wordt gastheer voor het nieuwe restaurant van ‘wereldkok’ Willem Hiele

OUDENBRUG - De nu nog in Koksijde gevestigde meesterkok  Willem Hiele heeft bekend gemaakt waar hij zijn nieuwe restaurant wil vestigen. De keuze viel op Oudenburg. Begin 2020 zal hij zijn intrek in de avantgardistische woning die eigendom is van kunstverzamelaar en ondernemer Mark Vanmoerkerke en eertijds toebehoorde aan zijn vader, wijlen Rudolf Vanmoerlerke. De naam van Willem Hiele dook de voorbije dagen op in de lijst met 100 beste koks ter wereld. Hij bekleedde daar plaats 77, een hele eer.

De naam van Willem Hiele (40) dook de voorbije dagen op in de lijst met 100 beste koks ter wereld. Hij bekleedde daar plaats 77, een hele eer.  De voorbije zomer liet Hiele weten dat hij terug wilde naar zijn geboortestad Oostende. In Koksijde, waar hij tien jaar aan de slag was in een veredelde fermette, maakte hij naam en faam met zijn culinaire hoogstandjes.

Mark Vanmoerkerke, die al meermaals optrad als adviseur van de meesterchef ("Mark is een schone mens", dixit Hielde over hem in Sabato), kwam met het idee op de proppen. Hij was zelf op zoek naar een nieuwe bestemming voor het niet alledaagse familiepatrimonium in Oudenburg. Het merkwaardige huis in Oudenburg wordt rond deze tijd grondig gerenoveerd. Willem Hielde zal er een deel van het pand innemen. De kok zelf heeft het over een kleinschalig restaurant voor 24 couverts. Bedoeling is de deuren te openen in april of mei van volgend jaar.