Nieuws West-Vlaanderen Martin Bacquaert (Entre-Deux-Monts) brengt ode aan zijn vrouw met een West-Vlaamse roséwijn

Martin Bacquaert (Entre-Deux-Monts) brengt ode aan zijn vrouw met een West-Vlaamse roséwijn

Martin Bacquaert (Entre-Deux-Monts) brengt ode aan zijn vrouw met een West-Vlaamse roséwijn

WESTOUTER – Uit de recentste analyses omtrent West-Vlaamse wijn, blijkt dat er in de provincie omzeggens alleen witte en rode wijn wordt gecultiveerd. Martin Bacquaert brengt daar alvast verandering in en brengt in primeur voor het hoog aangeschreven wijndomein Entre-Deux-Monts een heuse roséwijn op de markt. Een rosé die ook een hommage aan zijn vrouw brengt: de Rosé Anaïs.

Het wijndomein heeft sinds de opening van haar bijzonder gelegen terrassen (zie foto), ook een nieuwe wijn op de markt gebracht: de Rosé Anaïs. De wijn heeft een lichtroze kleur met duidelijk waarneembare aroma’s van framboos, rozen en rode kersen met een heel verfrissende smaak. De naam van de wijn verwijst naar Anaïs, de vrouw van wijnbouwer Martin.

Daarnaast, is er voor het eerst ook een top of prestige cuvée. Deze witte houtgelagerde wijn, noemt ‘Molenberg Prestige’. Het is een gastronomische wijn die vrij krachtig en complex is. Het bestaat uit Pinot Gris, Chardonnay en Auxerrois. De Molenberg of Mont du Moulin verwijst naar de oude benaming van de Vidaigneberg waar de wijnstokken vandaag groeien. De oplage is beperkt, het betreft een paar houten vaten, dus een paar honderd flessen…

Zomerbar Entre Deux Verres

Entre-Deux-Monts opent ook een nieuwe pop up-bar: Entre Deux Verres. Vanop het terras, ziet men de grote weide van bijna een hectare. Deze tuin werd omgedoopt tot de Entre Deux Verres tuin, dit wil zeggen dat je er minstens twee glazen drinkt.

Tijdens een bezoek aan het wijndomein, kan je met het glas of fles in de hand, er genieten van het adembenemend zicht. Een speciale gepersonaliseerde apero-krat wordt aangeboden met lokale producten : vlees, kaas, brood, appelsap. Hier kan je samen met vrienden, familie en kinderen genieten. Er is ook één open stretch-tent bij te warm of regenweer. Verschillende boomstronken dienen als tafel en vanuit uw strandstoel, kan je volledig tot rust komen. Een unieke ervaring. De bar is enkel open bij mooi weer en wordt altijd via de sociale media kanalen gecommuniceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.