Nieuws West-Vlaanderen Maselis investeert 15 miljoen euro om double digit groei bij te benen

Maselis investeert 15 miljoen euro om double digit groei bij te benen

Maselis investeert 15 miljoen euro om double digit groei bij te benen

ROESELARE – Het Roeselaarse bedrijf Maselis staat synoniem voor een van de meest vooruitstrevende graanfabrieken ter wereld. Het familiebedrijf is marktleider in de Benelux en wil die positie verder versterken. Daarom investeerde CEO Patrick Maselis in twee nieuwe state-of-the-art productielijnen. Maar dat alleen volstaat niet om de stijgende vraag naar graan bij te houden. “Voor ons gloednieuwe, hoogtechnologische machinepark, hebben we dringend nieuwe medewerkers nodig. Op dit moment staan liefst 15 vacatures open”, stelt Patrick Maselis.  

 

Maselis is een bedrijf met een traditie en een verleden om u tegen te zeggen. Sinds 1829 is het één een van de belangrijkste Europese leveranciers van graanproducten voor de voedingsnijverheid. Het bedrijf heeft bijna alle denkbare technologieën in huis om granen te koken, malen, pellen, toasten, pletten, vlokken, extruderen of poffen. De vestiging in Roeselare, met de haver-gerstpellerij, de maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusie-afdeling, vormt het hart van het bedrijf. Maselis mag onder meer Nestlé, AB InBev en Kellogg’s tot zijn klanten rekenen.

De sterkte van het unieke familiebedrijf schuilt in de eeuwenoude ervaring in combinatie met de continue aandacht voor nieuwe trends en innovatie. “We horen bij de top drie van Europa en zijn zelfs marktleider in de Benelux”, zegt CEO Patrick Maselis. “Het voorbije jaar legde ons bedrijf ons geen windeieren. Door de coronapandemie hebben vooral retailers en voedingsbedrijven gouden zaken gedaan, en die zijn onze grootste klanten.”

Graandioze medewerkers gezocht

Maselis kon de eerste zes maanden van dit jaar een double digit omzetgroei van 11 procent noteren. En 2020 was ook al een recordjaar voor het bedrijf. “Ik verwacht dat die trend zich zal verderzetten en om dat op te vangen hebben we geïnvesteerd in twee nieuwe productielijnen: een hoogtechnologische maïs- en havermolen”, aldus de CEO. “Onze fabriek wordt ook uitgebreid, van 8.000 m² naar 32.000 m². Daarmee gaat een investering van 15 miljoen euro gepaard.”

Om het nieuwe machinepark in goede banen te leiden, zijn medewerkers nodig. Maselis lanceert daarop een campagne om de openstaande vacatures in te vullen. “Momenteel zoeken we zeker 15 mensen, voornamelijk technische profielen, want graan bewerken is een stuk technischer dan de meeste mensen durven vermoeden”, weet Patrick Maselis. “We zoeken analist-programmeurs, onderhoudsmecaniciens, een teamleader, maar voornamelijk procesoperatoren. Alle vacatures vind je op de campagnewebsite www.graandiozejobs.be.”

Werken in een landmark

Wie bij Maselis aan de slag gaat, komt bovendien terecht in een familiaal bedrijf dat volop aan het uitbreiden is. “Met twee andere bedrijven hebben we de silotoren van Hanekop, die de skyline van Roeselare domineert, gekocht”, aldus nog Patrick Maselis. “Samen bundelen we de krachten om de toren volledig te restaureren. De site zal dienst doen als opslagplaats voor graan en zal er binnen enkele jaren helemaal anders uitzien: eigentijds met een knipoog naar het verleden. De bedoeling is om de hele site in de eerste helft van 2023 operationeel te hebben.”

info: www.maselis.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.