Nieuws West-Vlaanderen Meesterchef Geert Van Hecke gelauwerd voor 40 jaar activiteit in de horeca

Meesterchef Geert Van Hecke gelauwerd voor 40 jaar activiteit in de horeca

Meesterchef Geert Van Hecke gelauwerd voor 40 jaar activiteit in de horeca

BRUGGE – De Karmeliet opende nog eens de deuren. Aanleiding was de viering van de aimabele sterrenchef Geert Van Hecke die in de bloemetjes werd gezet voor 40 jaar verdienstelijk ondernemerschap in de horeca. Het Brugse stadsbestuur verleende hem de grootste eer, en terecht.

In 1983 openden Geert en Mireille hun restaurant op de hoek van de Carmersstraat en de Jeruzalemstraat. Twee jaar later al volgde een eerste Michelinster. In 1989 volgde een tweede ster en verhuisde het restaurant naar de Langestraat. In 1996 kregen ze een derde Michelinster die ze behielden tot de sluiting van De Karmeliet in 2016. Geert Van Hecke bleef ook na het sluiten van zijn zaak koken in Bistro Refter en Zet’joe. Dit laatste restaurant heeft intussen ook al een Michelinster.

De Brugse burgemeester Dirk De fauw zong de lof van zijn burger: “Geert Van Hecke is een echte culinaire ambassadeur voor onze stad”, aldus de burgemeester. “Hij heeft Brugge tot ver buiten de landsgrenzen op de kaart gezet. Daarom verleenden we hem een oorkonde van Stad Brugge, als teken van erkenning om de gastronomie veertig jaar lang te promoten.”

Grondlegger van Belgische gastronomie

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys sloot zich aan bij het eerbetoon. “Geert Van Hecke was gedurende zijn carrière een mentor voor velen in de gastronomische wereld”, aldus Annys. “Hij geldt als een van de grondleggers van de Belgische gastronomie. Deze rol speelt Geert nog steeds: de studenten van Flanders Culinary Arts Center mogen hun opleiding en eerste restaurantervaring genieten mede onder de vleugels van zijn iconische De Karmeliet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.