Nieuws West-Vlaanderen Melexis verwacht een beduidend beter 2020

Melexis verwacht een beduidend beter 2020

Melexis verwacht een beduidend beter 2020

IEPER – Chipsproducent Melexis, dat een belangrijke fabriek heeft in West-Vlaanderen (Ieper), publiceerde zijn jaarcijfers van 2019. Na jaren van bijna onafgebroken groei, kende Melexis dit maal een tegenvallend jaar. Maar het goede nieuws is volgens CEO Françoise Chombar: dit jaar moet beduidend beter worden.

Melexis bouwt chips en componenten voor hoofdzakelijk de auto industrie wereldwijd. Het wordt algemeen erkend als een referentie leverancier. Het bedrijf werd destijds opgericht door de wel bekende Limburgse ondernemer en visionair Roland Duchatelet.

Voor het eerste in lange tijd laten de boordtabellen van de jaarbalans pijltjes naar beneden zien. Met zelfs negatieve double digits. Zo doken de sales met liefst 14 procent naar beneden van circa 569.000 euro naar om en bij de 486.000 euro. Zwaar tegenvallend zeg maar, zij het -om de woorden van de CEO te gebruiken- ook meermaals vooropgesteld tijdens de prognoses. De CEO wijst ook naar de oorzaken: de autosector schroefde zijn bestellingen terug wegens tegenvallende verkoopcijfers. De algemene en wereldwijde economische conjunctuur zijn ook niet bepaald bevorderlijk, aldus het management van Melexis. Tegenvallend was ook het resultaat dat onderaan de lijn overbleef. De netto winst kende een fameuze drop van liefst 48 procent: 115.451 euro in 2018, 64.255 euro eind 2019.

Maar nu het goede nieuws. In de bijhorende commentaar laat Françoise Chombar verstaan dat 2020 een heel ander jaar wordt. Ze stelt nieuwe groei in het vooruitzicht en plakt daar ook cijfers op: sales zouden met 10 procent moeten opveren en het netto resultaat met 17 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.