Nieuws West-Vlaanderen Meli investeert 300.000 euro in Veurne

Meli investeert 300.000 euro in Veurne

Meli © WIT fotografie & videografie - www.wit.be

Meli investeert 300.000 euro in Veurne

VEURNE – De vraag naar honing en met honing gerelateerde producten stijgt kennelijk zienderogen. Meli investeert daarom 300.000 euro in nieuwe labo infrastructuur in Veurne. Meli is een West-Vlaamse producten van honing en honingproducten, met een traditie om u tegen te zeggen (ruim honderd jaar oud). In de Benelux stelt het bedrijf dat destijds werd opgericht door de familie Florizoone, 120 mensen te werk en produceert het op jaarbasis 20 miljoen kilogram. Vandaag wordt de zaak geleid door extra muros CEO Koen Steurbaut. 

 

Het familiebedrijf Meli is al bijna 100 jaar een toonaangevende producent van kwaliteitsvolle honing en honingproducten. Het in Veurne gevestigde eenmansbedrijf van pionier Alberic Florizoone groeide uit tot een belangrijke Europese speler met meer dan 120 werknemers in de Benelux.

Om aan de groeiende vraag naar honing te voldoen, investeert Meli – de grootste honingverwerker van de Benelux – 300.000 euro in een gloednieuw laboratorium. Experten analyseren er per jaar zo’n 1.400 honingstalen en zorgen er met de nieuwste technologieën voor dat de honing altijd traceerbaar is en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

Omdat bijen en bijen houden nog nooit zo populair waren, en ook het aantal imkers in ons land jaar na jaar stijgt, wordt ook honing meer en meer gesmaakt. De honingconsumptie in België is het afgelopen jaar met 17% toegenomen.  In 2020 werd er in België maar liefst 3,2 miljoen kg honing verkocht. De Belgische honingfan eet gemiddeld 1.5 kg honing per jaar.

Te weinig Belgische productiecapaciteit 

Om aan de steeds stijgende vraag te voldoen, koopt Meli honing aan in diverse landen binnen en buiten Europa. Deze honing is afkomstig van imkers uit België, Frankrijk, Italië, Portugal maar ook Argentinië of Mexico. Doorgedreven kwaliteitsonderzoek naar de authenticiteit en de origine van de honing zijn hierbij van cruciaal belang. Daarom beschikt Meli al meer dan 65 jaar over een eigen laboratorium, waarin honingstalen met de nieuwste technieken geanalyseerd worden. In Veurne zal nu een nieuw en veel groter labo worden gebouwd, waar op jaarbasis zo’n 1.400 honingstalen verwerkt zullen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.