Metaalconstructiebedrijven Maeyaert (Oekene) en Deswarte (Izegem) voortaan onder één paraplu

ROESELARE, IZEGEM - Koen en Fabienne Dejonghe-Bertrand zitten niet stil en kiezen voor schaalvergroting. Zopas hebben ze de firma Maeyaert uit Oekene onder hun vleugels genomen. Koen en Fabienne Dejonghe-Bertrand zijn bekend als de drijvende krachten achter machinefabrikant Werkhuizen Deswarte uit Izegem.

Koen Dejonghe, managing director van Deswarte, en zijn echtgenote Fabienne Bertrand (beiden onder de holding KOFA BV), hebben recentelijk een belangrijke stap gezet door de krachten te bundelen van Deswarte met het metaalconstructiebedrijf Maeyaert uit Oekene. “Hiermee versterken we onze positie in de markt en zijn we nog beter in staat om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”, aldus Koen Dejonghe.

In maart 2016 hebben Koen en Fabienne de aandelen van Werkhuizen Deswarte NV en Montagebedrijf Deswarte BV overgenomen. Samen met Stijn Eyckmans, Johan Leys en het voltallige team van Deswarte groeide het bedrijf sindsdien van 50 medewerkers naar 70, goed ook voor een geconsolideerde omzet van 13 miljoen euro.

Beide bedrijven produceren en monteren tegenwoordig wisselstukken, losse componenten en volledige proceslijnen voor diverse sectoren. "De afgelopen jaren lag onze focus sterk op kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke service, met als doel de positieve klantenervaringen verder te verbeteren", dixit Koen Dejonghe. "Dankzij deze aanpak zijn al onze bestaande stakeholders loyaal gebleven aan Deswarte. We hebben nieuwe sectoren aangeboord, wat heeft geleid tot een aanzienlijke uitbreiding van ons klantenbestand en duurzame groei. We streven ernaar dit groeitraject voort te zetten door te blijven werken aan organisatie en structuur, evenals door te blijven investeren in kennis, technologie en infrastructuur."

Opportuniteit

"Tijdens onze zoektocht naar oplossingen voor de uitdagingen van morgen, kwam er een interessante mogelijkheid op ons af, toen we vernamen dat Johan Maeyaert aangaf zijn aandelen te willen verkopen," aldus nog Koen.

Koen Sap Overnames begeleidde de verkopende partij Johan Maeyaert. Maeyaert NV is een bekende naam in de metaalsector, gespecialiseerd in het leveren van enkelvoudige plaat- en buisonderdelen, (complexe) lassamenstellingen, algemene metaalconstructies en het ontwerpen, het maken en plaatsen van industriële bordessen voor diverse sectoren. "Het is duidelijk dat deze activiteiten uitstekend aansluiten bij die van Deswarte, waarbij de focus van Maeyaert NV in dezelfde lijn ligt", aldus nog Dejonghe. "Bovendien speelt de fysieke nabijheid van beide bedrijven, op slechts 6 kilometer m afstand van elkaar, een belangrijke rol."

Deswarte en Maeyaert zullen, spijts het samengaan, als twee afzonderlijke entiteiten blijven bestaan, elk met hun eigen sterke punten, activiteiten en klanten, zoals dat momenteel het geval is. Maar alle technische kennis en ervaring wordt gedeeld, net als het machinepark. "Er zal een integratieproces worden gestart om stapsgewijs te komen tot een optimale organisatie die klaar is voor de toekomst en verder kan bouwen aan duurzame groei," besluit Fabienne Bertrand.