Nieuws West-Vlaanderen Michael Sabbe helpt alternatief betaalmiddel promoten voor euro en bitcoin

Michael Sabbe helpt alternatief betaalmiddel promoten voor euro en bitcoin

Michael Sabbe helpt alternatief betaalmiddel promoten voor euro en bitcoin

KORTRIJK – Terwijl de waarde van de bitcoin door de grens van de 50.000 dollar is gestegen, worden in België en Nederland plannen opgevat voor een alternatief betaalmiddel. De vereniging United People Foundation (UPF) lanceert en promoot in die context de URA-munt. De West-Vlaamse ondernemer Michael Sabbe (ex-Prado), een van drie bestuurders binnen UPF, is één van de onvoorwaardelijke ambassadeurs en believers van het alternatieve betaalmiddel. Of het nieuwe stelsel van de idealistische initiatiefnemers leefbaar dan wel naïef is, blijft een open vraag. “Maar bij de lancering van de bitcoin werd die vraag ook gesteld”, aldus Michael Sabbe. “Weet je dat er in Zwitserland al sedert 1934 een parallelle munt bestaat naast de Zwitserse Frank, de WIR, en 17% van het BNP vertegenwoordigt? En in Italië heb je de Sardex als parallelle munt.”

Vooraf dit: de mensen die achter dit initiatief staan, zijn onder meer gewezen internationale topbankiers en industriëlen die dit al vele jaren voorbereid hebben. “Zij kennen het mondiaal centraal bancair systeem inside out, en weten wat er nodig is voor de mensheid”, benadrukt Michael Sabbe. “Nu het hele bankstelsel onder druk staat, is het logisch dat er naar alternatieven wordt gezocht.”

Michael Sabbe gaf inmiddels al honderden lezingen in onze contreien. Daarin legt hij haarfijn uit hoe het financieel systeem vandaag in elkaar zit en wat wij kunnen doen om het heft in eigen handen te nemen om er een verhaal te maken van, voor en door mensen. “Ons project is niet utopisch of new age, het is hard-finance maar vanuit de mensen zelf en niet vanuit een opgelegd mondiaal centraal banksysteem dat wereldwijd gecontroleerd wordt door een handjevol mensen via de BIS”, aldus Sabbe. “Het URA platform draait op dezelfde software als de WIR (Zwitserland) en de Sardex (Italië). Vele duizenden mensen scharen zich al achter deze betaalmiddelen. Andere projecten in Europa zoals Revolut, N26, Bunq, enzovoort, zijn ook allen succesvol op hun manier.”

Een nieuwe wereld

De United People Foundation wil de maatschappij en zelfs de wereld op een totaal andere leest schoeien, en vertrekt vanuit de door haar uitgeroepen Nieuwe Verklaring van de Rechten van de Mens (NVRM). In deze verklaring zijn de woorden ‘United Nations’ vervangen door ‘United People’. Daaronder verstaan: een beweging van, voor en door mensen, waarbij diepmenselijke waarden centraal staan als eenheid in diversiteit, welvaart, veiligheid, liefde, vrijheid, dienstbaarheid, welbevinden en vrede.

United People wil de mensheid in een andere en betere wereld doen geloven, een wereld waarin welvaart en vrede centraal staan.  Ook investeren in een gezonde economie, maakt deel uit van het gedachtengoed.  Het lanceren van een nieuwe betaalmiddel (de URA-munt) kan mee helpen om die  nieuwe wereld te bouwen. “Zo brengen wij geld terug naar een middel, om ons leven makkelijker te maken”, zegt Michael Sabbe die het naar zijn zeggen revolutionaire concept links en rechts al promoot.

Een munt in opbouw

Na jaren van ontwikkeling, geduld, doorzettingsvermogen en volharding heeft de United People Foundation (UPF) nu fase 1 van een dienstbaar financieel systeem beschikbaar. Het platform vormt de basis voor een dienstbaar financieel systeem en de realisatie van een mooie wereld. United People wil naar eigen zeggen vanuit een natuurlijke bewustzijnsgroei het leven op aarde verbeteren. De wegen er naar toe kunnen divers zijn: het ontwikkelen en promoten van innovatieve projecten, producten en diensten, die uitsluitend dienstbaar zijn aan de samenleving.

“In het URA-platform kan je beschikken over een interne rekening, inkoopcollectief, bedrijvengids, marktplaats, internet bankieren en het betalen met je mobiele telefoon”, aldus Michael Sabbe. “Het enige wat in fase 1 nog ontbreekt is de omwisseling van de URA-munt naar andere valuta. Dat wordt in fase 2 opgelost als er voldoende mensen meedoen aan fase 1. Fase 2 is de B of joy betaal app. In deze app zal men de URA munt kunnen omwisselen naar euro’s, dollars en andere valuta. Alle deelnemers aan het URA-platform krijgen via een joy betaal app de beschikking over een IBAN-betaalrekening, een debitcard voor betalingen en contant geld om te pinnen. Middels fase 1 en 2, realiseren we de basis van het huidige bankieren in een nieuwe vorm. We kunnen als vrije mensen al onze betalingen en ontvangsten in eigen beheer uitvoeren met de URA-munt en de overige valuta’s uit de oude wereld. Na deze fase komt het moment om fase 3 met elkaar op te starten. Fase 3 behelst de realisatie van de coöperatieve, rentevrije, fairtrade, pro-life gemeenschapsbank U.A. We gaan ervan uit dat fase 1 en 2 een dusdanige dynamiek zal geven, dat het eerder beoogde doel van minimaal 10.000 eeuwigdurende certificaathouders ruimschoots zal worden overtroffen.”

Breek uit jezelf

Michael Sabbe heeft het systeem bestudeerd en diepgaand geanalyseerd en profileert zich nu als ambassadeur. “De grote sleutel om tot echt positieve en vreedzame veranderingen te komen in deze wereld, is het realiseren van een nieuw en omvangrijk financieel platform met een eigen munt”, aldus Sabbe. “Het URA-platform en de URA-munt bieden deze mogelijkheid voor iedereen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.