Nieuws West-Vlaanderen Michèle Sioen slaagt in operatie beursexit

Michèle Sioen slaagt in operatie beursexit

Michèle Sioen slaagt in operatie beursexit

Ardooie – De familiale holding SIHOLD verwerft 97,71% van Sioen Industries en gaat over tot het uitkoopbod. Daarmee staat het vast dat  Sioen Industries de beurs verlaat op 31 mei.

Na afsluiting van de heropende aanvaardingsperiode op 27 april 2021 bezit Sihold NV (samen met Sioen Industries), 19.327.816 aandelen in Sioen en werd de drempel overschreden die haar toelaat een uitkoopbod te lanceren.

Vanaf 5 mei 2021 tot en met 28 mei 2021, 16 uur (de aanvaardingsperiode) hebben aandeelhouders die tot nu hun aandelen nog niet hadden aangeboden in het bod alsnog de mogelijkheid om via hun financiële tussenpersoon de biedprijs van  27 euro per aandeel te bekomen. Daarna zullen zij deze bij de Deposito- en Consignatiekas kunnen opvragen.

De betaling van de biedprijs voor de aandelen die tijdens deze laatste aanvaardingsperiode worden aangeboden zal uiterlijk op 2 juni 2021 plaatsvinden. De aandelen die bij het verstrijken van de aanvaardingsperiode niet zijn aangeboden, zullen worden geacht van rechtswege aan de bieder te zijn overgedragen. De noodzakelijke middelen voor de betaling van de biedprijs van de aldus overgedragen aandelen zal in bewaring worden gegeven bij de Deposito- en Consignatiekas ten gunste van hun vroegere eigenaars. Na afloop van het uitkoopbod zal Euronext ambtshalve overgaan tot de schrapping van het aandeel van Sioen Industries.

Michèle Sioen, vertegenwoordiger van bieder Sihold: “We zijn bijzonder tevreden dat wij het bod tot een succesvol einde hebben kunnen brengen. Wij willen uitdrukkelijk alle aandeelhouders danken voor het jarenlange vertrouwen. Met dit uitkoopbod en de uiteindelijke stopzetting van de notering kunnen wij ons nu richten op de volgende levensfase van Sioen Industries. Er wachten het bedrijf nog heel wat uitdagingen die wij als familie met volle moed tegemoet zien.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.