Nieuws West-Vlaanderen Miguel Garcia (Liquidfloors) toont zijn groot ondernemershart

Miguel Garcia (Liquidfloors) toont zijn groot ondernemershart

Miguel Garcia (Liquidfloors) toont zijn groot ondernemershart

KORTRIJK – Onlangs vond in de nagelnieuwe kantoren van KPNG op Brussels Airport de YouthStart Entrepreneurial Day plaats, het jaarlijkse evenement van YouthStart waarbij jongeren die succesvol een achtdaagse training volgden richting ondernemerschap, gehuldigd worden. Miguel Garcia, CEO van het Kortrijkse gietvloerbedrijf Liquidfloors en zelf jaren geleden YouthStarter, overhandigde als sponsor de hoofdprijzen ter waarde van maar liefst 5.700 euro. Een daad met heel wat symboliek. Garcia is een onvoorwaardelijke believer van ondernemerschap stimuleren bij jongeren, en zeker bij jongeren die maatschappelijk minder kansen krijgen.   

YouthStart is een non-profit organisatie die kansen zoekende jongeren zelfvertrouwen geeft en hun ondernemingszin aanwakkert. Tijdens een achtdaagse training ontdekken de jongeren, die vaak het gevoel hebben dat ze aan hun lot zijn overgelaten, hun talenten en krijgen ze terug zelfvertrouwen. Ze voelen zich opnieuw in staat om zich te ontwikkelen, hun ideeën te delen en uiteindelijk ondernemer te worden van hun leven zodat ze hun dromen kunnen waarmaken.

Achttien jaar geleden volgde Miguel Garcia-Miranda (38) zelf het trainingsprogramma van YouthStart. “School was ook voor mij niet evident”, vertelt hij. “Ik was zoekende, wist niet goed waar ik naartoe wou in het leven. De meerdaagse cursus van YouthStart bracht redding. Ik ontdekte er wat ik echt wou doen: ondernemen.”

En dat deed hij dus. Ondertussen is Miguel Garcia CEO van Liquidfloors, de Belgische marktleider in gietvloersystemen. Het is dan ook heel symbolisch dat hij dit jaar als YouthStart Alumnus de prijzen sponsorde die de jongeren tijdens de huldiging overhandigd kregen. In totaal ging het om een bedrag van 5.700 euro, waarvan onder andere twee keer 1.000 euro voor de jongeren met het beste idee. “Wilskracht, daar gaat het voor mij om”, aldus Miguel Garcia. “Dat is wat je nodig hebt om te geraken waar je wil geraken. Jongeren die het in het leven al moeilijk gehad hebben, zijn vaak weerbaarder, hun wilskracht om alsnog te slagen is groter. Organisaties als YouthStart zijn onmisbaar om kansen zoekende jongeren daarvan te overtuigen.”

Op maandagavond 4 november om 21 uur vertelt Miguel Garcia over zijn band met YouthStart tijdens het programma Generation M op radiozender MNM.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.