Miguel Garcia (Liquidfloors) wil lachers op zijn hand krijgen voor het goede ondernemersdoel

Op 10 november aanstaande organiseert Miguel Garcia, de stichter en de drijvende kracht achter innovatiebedrijf Liquidfloors, voor de tweede maal een 'Comedy Event Soirée Apart’. Cabaret, komedie en fun staan centraal op de bijzondere avond voor bedrijven. De opbrengst gaat naar Youth Start, een organisatie die jong ondernemerschap aan de basis stimuleert.      

De line-up in Kortrijk Xpo wordt vol gemaakt door stand up comedians Henk Rijckaert, Arnout Van Den Bossche, Jens Dendoncker en Bas Birker. Comedy Event Soirée Apart staat open voor het grote publiek en mikt gelijktijdig op een bijzonder aantrekkelijke VIP-formule voor bedrijven. De inschrijvingen lopen vlot binnen. Met humor als bindmiddel wordt dit een uitzonderlijk netwerkmoment voor ondernemend Zuid West-Vlaanderen.

Organisator van de avond is de jonge succesrijke ondernemer Miguel Garcia van het snel groeiende Kortrijkse interieurbedrijf Liquidfloors. “Ik heb jaren terug zelf mijn zaak opgestart, en nu ik een stapje verder ben, wil ik graag de starters van nu maximaal steun verlenen,” aldus Miguel Garcia. “Ik mik meer bepaald op de categorie van kansarme of kansen zoekende jongeren die in principe moeilijker aan de bak komen, maar het toch willen maken in de ondernemerswereld. Het was mijn droom om hen te helpen via een  humoristische avond. Humor brengt sowieso mensen dichter bij elkaar.

Opstap naar ondernemerschap 

De opbrengst van de avond gaat integraal naar Youth Start (zie www.youthstart.be), een platform dat -onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit koningin Mathilde - jonge en kansen zoekende ondernemers sinds 1999 steunt via een opleidingstraject van acht weken. In die tijd leer je een echt businessplan schrijven. Zo kan iedereen leren hoe zijn ondernemersdroom daadwerkelijk in te vullen, dankzij de inzichten van ervaren bedrijfsleiders. Drieduizend jongeren hebben sinds 1999 een traject bij Youth Start met succes afgerond."

Miguel Garcia, CEO van Liquidfloors, ziet humor als ultieme springplank naar nieuw entrepreneurship. “Het is mijn overtuiging dat je de wereld best kan veranderen en mooier kan maken via het ondernemerschap,” zegt Garcia. “Velen dromen ervan een eigen bedrijf op te starten. Dit kan nooit genoeg gestimuleerd worden. Want ondernemerschap zorgt voor welvaart in de maatschappij.”