Nieuws West-Vlaanderen MonaVisa schakelt versnelling hoger

MonaVisa schakelt versnelling hoger

MonaVisa schakelt versnelling hoger

ROESELARE – MonaVisa, specialist in polyester spanplafonds en spanwanden, schakelt een versnelling hoger na een wijziging in haar aandeelhoudersstructuur en de komst van een nieuwe zaakvoerder. Het bestaande managementteam en stichter Peter Valcke blijven na de transactie actief bij het bedrijf met hoofdkantoor in Roeselare.

Ruim 15 jaar geleden stampte Peter Valcke MonaVisa uit de grond, een bedrijf actief in het plaatsen van ‘koudgeplaatste’ spanplafonds en spanwanden in polyester. Sindsdien is MonaVisa uitgegroeid tot dé referentie op het vlak van esthetische en akoestische oplossingen en personalisatie via print en verlichting in spanplafonds en spanwanden. Met de opkomst van polyester doeken groeide de belangstelling aanzienlijk en dankzij haar superieure karakteristieken en snelheid van plaatsing krijgen deze doeken steeds meer de voorkeur op behang, gipskarton en schilderwerken.

MonaVisa telt vandaag een 30-tal werknemers en met toonzalen in Roeselare en Hasselt bedient het professionelen en particulieren over heel Vlaanderen. Tot het klantenbestand van MonaVisa behoren zowel kantoren, horecazaken, hotels, winkels, autodealers en particulieren. Het bedrijf telt ondertussen meer dan 7.000 referenties, waaronder Roularta Media Group, Mercedes-Benz, Belfius en het recent geopende oefencomplex van voetbalploeg Club Brugge.

Extern advies

Om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen besliste het management – Peter Valcke, zijn echtgenote Maureen Dumon en Jonathan Vandewalle – om een nieuwe zaakvoerder aan boord te halen. Die werd gevonden in persoon van Dieter Simoens, die overkomt van Berry Alloc, een afdeling binnen Beaulieu International Groep. Naast Dieter Simoens worden ook Ben Leonard, Laurent Michiels en Thomas Munghen medevennoten. Zij zullen als niet-uitvoerende bestuurders fungeren. In de nieuwe structuur herinvesteert ook het management, dat tijdens de transactie begeleid werd door het kantoor O.B.A.

Peter Valcke, voormalig zaakvoerder en nu hoofd van verkoop, ziet de hele operatie als een stap naar nog meer professionalisering. “Dankzij het vakkundig werk van adviseur O.B.A. vonden we die uiteindelijk met de komst van Dieter, Thomas, Laurent en Ben”, aldus Valcke. Dieter zal tevens mijn zaakvoerdersrol overnemen waardoor ik me volledig kan toeleggen op mijn rol in verkoop en strategie. Op die manier kunnen we de volgende stap zetten in de ontwikkeling van MonaVisa en een nog betere oplossing bieden aan onze klanten en partners.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.