Nieuws West-Vlaanderen Monopoly Ieper gelanceerd

Monopoly Ieper gelanceerd

Monopoly Ieper gelanceerd

IEPER – Als het over niet ernstig geld gaat, dan zwaait Monopoly spelenderwijs de plak. Recent werd er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave voorgesteld: Monopoly Ieper. Deze uitgave biedt de uitgelezen kans om Ieper en de deelgemeenten op een unieke manier te verkennen. Eerder kwam het bordspel van Monopoly ook al uit in andere West-Vlaamse steden, zoals Brugge, Kortrijk, Oostende en Knokke. Het concept is Amerikaans. De Belgische uitgever is het Brugse Groep 24, een bureau dat gespecialiseerd is in het lanceren van events of het aan de man brengen van promoties. CEO zijn de Bruggelingen Pieter De Wulf en Kristof Deblock, die werk geven aan 14 mensen.  

Ook de Ieperse officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van het Amerikaanse Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een lokaal jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor Ieper. Er is ook plaats voor historische gebouwen in de stad maar ook voor verschillende plaatsen in de deelgemeenten. Zo zal je uiteraard de Lakenhallen terugvinden, maar ook bijvoorbeeld de Dikkebusvijver of het Oud Gemeentehuis Vlamertinge zullen te koop zijn. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld “Proficiat! U wint de publieksprijs van de Ypres Rally.”

De Ieperling kreeg ook de kans het spelbord mee te bepalen. Er werd eerder dit jaar een poll gelanceerd waarbij de inwoners konden stemmen op hun favoriete vereniging. Dansschool Dance Space won die verkiezing een verdiende zo een plaatsje op het spelbord.

De spelborden liggen sinds een week in verschillende lokale winkels en handelaars en worden uiteraard ook online aangeboden via www.MONOPOLYIEPER.be. Van deze Monopoly-editie werden 4.000 exemplaren gedrukt, waarvan er reeds 3.500 vooraf besteld werden. Het spel zal uiteraard ook te vinden zijn bij verschillende Ieperse handelaars, de volledige lijst vindt u terug op www.MONOPOLYIEPER.be. 

Na lange onderhandelingen van de Belgische uitgever van Monopoly Ieper, Groep 24, zijn de spelborden dan toch nog voor de kerstperiode geproduceerd geraakt.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.