Nieuws West-Vlaanderen Negen West-Vlaamse ondernemers bereiken top van de Mont Blanc

Negen West-Vlaamse ondernemers bereiken top van de Mont Blanc

Negen West-Vlaamse ondernemers bereiken top van de Mont Blanc

Het voorbije weekend hebben negen CEO’s van West-Vlaamse kmo’s de top van de Mont Blanc, de allerhoogste berg van Europa, bereikt. Het gezelschap had zich sinds januari zorgvuldig en met panache voorbereid op dit grote avontuur. De expeditie “Mission Mont Blanc” ging van start op 10 januari 2017 en kreeg zijn beslag op vrijdagmorgen 25 augustus om 8 uur op 4.810 meter hoogte en bij mooi weer. Initiatiefnemer was Robbert Desmet (CEO van Woodstoxx) die liefst zijn eigen rol wil minimaliseren. “Het feit dat we onder bevriende ondernemers onze grenzen konden verleggen voor een fantastisch avontuur, is zoveel belangrijker”, aldus Robbert Desmet.

De hele zending werd begeleid door Bjorn Vandeweghe van Climbing Managers. Naast de fysieke voorbereiding stond er ook een leiderschapstraject op het programma. De West-Vlaamse ondernemers, allen dertigers en veertigers, deden het niet alleen voor de sportieve kick, maar koppelden hun gedurfde initiatief ook aan diverse goede doelen. De opbrengst van de fundraising -om en bij de 45.000 euro- gaat enerzijds naar YouthStart (stimuleert ondernemingszin bij kansen zoekende jongeren door hen een trainingsprogramma aan te bieden dat praktijkgericht, ondernemend, interactief en creatief is) en anderzijds naar Louckas (een jongen die op zijn tweede zwaar verbrand is geraakt en nog altijd zware operaties moet ondergaan).

De leden die de operatie Mont Blanc tot een goed einde brachten en een diploma op zak mochten steken zijn Robbert Desmet, Jan Maes (Revor), Christof Malysse (Lobster Fish), Steven Malysse (O’Learys), Jeroen Beeuwsaert (Beeuwsaert Construct), Kristof Naert (Naert BVBA), Pieter Vinckier (Vinckier Bouwmaterialen), Miguel Garcia (Liquidfloors) en Bert Destrooper (Destrooper). De groep bestond aanvankelijk uit dertien ondernemers maar Emmanuel Blomme (Jules Destrooper), Gregory Minne ( Woodstoxx), Jean Glorieux ( AG Plastics ) en Christop Billiet ( Billiet Vanlaere) dienden om uiteenlopende goede redenen forfait te geven. Twee wegens kwetsuur, twee wegens werkomstandigheden.

Deze week gaat op woensdag bij Woodstoxx, en in samenwerking met Jong Voka, een terugblik door op de zending Mont Blanc. Er kan nog ingeschreven worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.