Nico Daenens (GreenHouse Dienstencheques) neemt 9 Oost-Vlaamse kantoren over

BRUGGE - De activiteiten van het Oost-Vlaamse Danika komen in handen van GreenHouse Dienstencheques. Dit laatste West-Vlaamse bedrijf werd in 2003 opgericht en maakt deel uit van een cluster van dienstenchequebedrijven rond de Brugse ondernemer Nico Daenens.

 

Met 550 huishoudhulpen, ruim 20 bedienden en de 9 kantoren in Oost-Vlaanderen versterkt GreenHouse zijn huidige netwerk van 37 kantoren. Volgens Menno Meertens, eigenaar en zaakvoerder van Danika, is een overname noodzakelijk voor de toekomst van zijn bedrijf.

"Het runnen van een groot bedrijf in deze sector brengt steeds meer uitdagingen met zich mee", vertelt Meertens. "De impact van corona en de veranderende arbeidsmarkt heeft ons afgelopen zomer doen inzien dat we nood hebben aan versterking. Na heel wat constructieve gesprekken zijn we tot een akkoord gekomen dat Danika vanaf 1 april zal verdergaan onder GreenHouse."

Alle medewerkers van Danika blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden aan de slag, verzekert Nico Daenens. "We zorgen voor een goede omkadering van onze huishoudhulpen zodat zij hun job met enthousiasme kunnen blijven uitvoeren", dixit Daenens volgens de principes die hem eigen zijn."

GreenHouse Dienstencheques zal vanaf april 3.600 huishoudhulpen en meer dan 100 bedienden tewerkstellen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het West-Vlaamse Waregem.