Nieuws West-Vlaanderen Nicolas Gheysens toont zich ook een echte ondernemer

Nicolas Gheysens toont zich ook een echte ondernemer

Nicolas Gheysens toont zich ook een echte ondernemer

IEPER, BRUGGE, KNOKKE  – Nadat Nicolas Gheysens, zoon van topondernemer Paul Gheysens, in 2020 een bouwonderneming en een slotenmakerij in Brugge heeft overgenomen, wil hij zich nu ten volle toeleggen op zijn eigen ondernemersdroom: de bouw van safe rooms en panic rooms in Vlaanderen. Hierbij kan hij naar eigen zeggen, zijn drie grote passies – bouw, beveiliging en domotica – combineren. 

De appel valt niet ver van de boom, en dat geldt ook voor Nicolas Gheysens, zoon (uit zijn eerste huwelijk) van de bekende Ieperse topondernemer Paul Gheysens (Ghelamco). Nadat Nicolas Gheysens een eind in Spanje verbleef voor de realisatie van enkele luxevilla’s in Marbella, keerde hij in 2019 terug naar zijn geboorteregio. Daar leerde hij in de golfclub van Ieper Ilse Six kennen, met wie hij inmiddels getrouwd is. Zij was dan ook zijn reden om definitief in België te blijven. Na eerst een korte periode als projectleider enkele projecten in gevelbekleding te voltooien, nam hij in juli 2020 de bouwonderneming Desimpelaere Construct BV over en in oktober 2020 de slotenmakerij Traen-Van Parys BV te Brugge.

Traen-Van Parys (kortweg TVP) verzorgt de plaatsing van sloten, kluizen, brandkasten,  gepantserde deuren, veiligheidsdeuren, deurpompen en vloerpompen, automatische schuifdeuren, alarmsystemen en toegangscontrole bij zowel particulieren als professionelen. Daarnaast heeft de onderneming ook een eigen depannage dienst en een winkel waar bijvoorbeeld ook sleutels kunnen bijgemaakt worden. Sinds de overname werd al heel wat geautomatiseerd en gemoderniseerd: het kassasysteem, de boekhouding, de telefonie. Er werden ook nieuwe machines aangekocht om sleutels nog sneller en correcter te kunnen kopiëren, enzovoort.

Safe house

De bouwonderneming Desimpelaere Construct legde zich tot in 2020 toe op de bouw van residentieel vastgoed. Sinds de overname tracht de bouwonderneming zich te specialiseren in de bouw van safe rooms en panic rooms (zowel nieuwbouw als in bestaande woningen/gebouwen). Nicolas Gheysens zegt dat hij nu de eerste ondernemer in Vlaanderen is die zich specifiek op safe rooms toelegt. Een safe room of panic room is een versterkte kamer (veiligheidsdeuren, kogelwerend glas en kogelwerend staal in de muren, vloer en plafond) die is geïnstalleerd in een privéwoning of een bedrijf om de bewoners een veilige schuilplaats te bieden in geval van inbraak, natuurramp, terreuraanslag of andere bedreiging. Safe rooms bevatten meestal ook communicatieapparatuur, zodat er contact kan worden opgenomen met diverse nstanties of personen.

Nicolas Gheysens kocht onlangs een pand aan in de Natiënlaan in Knokke om er een demoruimte van een safe house van te maken. Bedoeling is om over twee jaar de site effectief te openen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.