Nieuws West-Vlaanderen Nieuwe selectiekantoor Sixie heeft eerste vis aan de haak

Nieuwe selectiekantoor Sixie heeft eerste vis aan de haak

Nieuwe selectiekantoor Sixie heeft eerste vis aan de haak

KORTRIJK – Ariadne Innovation, een start-up onder de vleugels van West-Vlaams onderneemster Julie Lietaer,  en het recent opgerichte Sixie – met oprichters Axel Ronse, Pieter Marechal en Elisabeth Meuleman in partnerschap met Accent Jobs – sluiten een samenwerkingsovereenkomst af. Ariadne Innovation wordt zo de allereerste onderneming die met Sixie in zee gaat en die zestigers zal te werk stellen.

Ariadne Innovation helpt via haar digitaal platform Ellie.Connect textielbedrijven met advies en expertise-uitwisseling om hun producten te verduurzamen. “We willen een community vormen om samen de textielsector circulair en duurzaam te maken”, zegt oprichtster Julie Lietaer. “De textielsector kampt echter met een tekort aan opgeleide jonge mensen. Veel kennis gaat zo verloren. We slaan daarom de handen in elkaar met Sixie. Mijn hoop is om op die manier de kennis, ervaring en expertise van gepensioneerden uit de textielsector niet verloren te laten gaan maar over te brengen en te delen met jongeren. Op die manier hopen we kennis over te dragen en ook jongeren overtuigen van de mooie kansen in onze sector.”

Elisabeth Meuleman (medeoprichter Sixie), is verheugd over deze samenwerking. “Dit is een heel mooi voorbeeld van wat Sixie voor bedrijven kan betekenen : via tijdelijke projecten en ondersteuning kennis en ervaring doorgeven”, aldus Meuleman. “Al meer dan 500 gepensioneerden registreerden zich ondertussen via onze website. Daar zitten bijzonder sterke en enthousiaste mensen tussen : financiële experten, ervaren salesmanagers, werfleiders, boekhouders, preventieadviseurs, HR-managers,.. noem maar op. We nodigen bedrijven en publieke besturen uit om zich te registreren op onze website, en wij zoeken de juiste versterking voor hen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.