Nieuws West-Vlaanderen Nieuw West-Vlaams maatwerkbedrijf geeft werk aan 800 mensen

Nieuw West-Vlaams maatwerkbedrijf geeft werk aan 800 mensen

Nieuw West-Vlaams maatwerkbedrijf geeft werk aan 800 mensen

MENEN, POPERINGE – Forena Groep is uit de startblokken geschoten. Onder die vlag vormen de maatwerkbedrijven ’t Veer (Menen) en Sowepo (Poperinge) voortaan een ‘personele unie’. Na hun intentieverklaring tot vergaande samenwerking in februari vormen ze sinds 4 mei een eengemaakt bedrijf. De twee vzw’s hebben voortaan gelijklopende statuten, dezelfde leden in de algemene vergadering en dezelfde bestuurders in hun bestuursorganen.

De komende maanden zullen gebruikt worden om de integratie op punt te stellen. Forena, de nieuwe naam afgeleid uit het Zweeds, staat voor verbinden. Beide maatwerkbedrijven willen de competenties bundelen om nog beter te scoren in de toekomst.

Maatwerkbedrijven zijn meer en meer een cruciale toeleverancier voor de reguliere economie. “Willen we onze opdracht als maatwerkbedrijven blijven kwalitatief invullen, dan hebben we diversiteit nodig in ons werkaanbod”, aldus de toekomstige CEO Gunther Bamelis. “We hebben ook meer en meer nood aan ondersteunende functies. Om dit optimaal te bereiken, hebben we schaalgrootte nodig.”

In de nieuwe organisatie wordt Serge Deboever voorzitter en Wim Laporte ondervoorzitter. Per 1 oktober zal Gunther Bamelis (nu algemeen directeur bij ’t Veer in opvolging van Herman Wenes) de operationele leiding  waarnemen.

foto : Walter Bilcke en  Gunther Bamelis

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.