Nieuws West-Vlaanderen Noord-Frankrijk herbergt 9 extreem vervuilende industriële sites

Noord-Frankrijk herbergt 9 extreem vervuilende industriële sites

Noord-Frankrijk herbergt 9 extreem vervuilende industriële sites

KORTRIJK, RIJSEL – Uit berichten die verschenen zijn in de Franse media, blijkt dat de Hexagoon vijftig extreem vervuilende industriële sites in huis heeft. 9 van de 50 bevinden zich in Le Nord. Twee fabrieken (die van Duinkerke) situeren zich op amper enkele kilometers van onze provinciegrens. De zaak wordt op het allerhoogste politieke niveau  bijzonder ernstig genomen, want Emmanuel Macron himself roerde zich.

Les Hauts-de-France zoals de streek tegenwoordig wordt genoemd (met inbegrip van le Nord, Pas-de-Calais en Aisne) gaat lopen met de bedenkelijke eer om het leeuwendeel van de vervuilende sites op zijn grondgebied te tellen. De streek grenst aan de provincie West-Vlaanderen.

Het gaat om de volgende vestigingen: ArcelorMittal (Duinkerke), Chaux et Dolomies du Boulonnais (Réty), Versalis France (Mardyck), EQIOM   (Lumbres), Roquette Frères (Lestrem), Aluminium Dunkerque (Duinkerke), Verrerie d’Arques (Arcques), Tereos (Origny) en Tereos (Lillers). 5 van de 9 bedrijven bevinden zich in Pas-de-Calais, 3 in le Nord en 1 in het departement Aisne. Het gaat bepaald niet om kleine jongens. De negen fabrieken zijn gezamenlijk goed voor ruim 30.000 jobs.

Aan politieke zijde wordt bepaald niet gelachen met de vaststelling. Bewijs: president Emmanuel Macron riep zopas de toplui van de fabrieken in kwestie op het matje in het Elysée. Met de vraag dringend aan de situatie te verhelpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.