Nieuws West-Vlaanderen Novy gaat op zoek naar nieuwe aandeelhouders

Novy gaat op zoek naar nieuwe aandeelhouders

Novy gaat op zoek naar nieuwe aandeelhouders

KORTRIJK – Het Kortrijkse bedrijf Novy, wel bekend van zijn innovatieve keukenplaten en dampkappen, zoekt een verandering te brengen in zijn aandeelhouderschap. De huidige aandeelhouders hebben, zo blijkt uit berichten in de media, een mandaat gegeven aan BNP Paribas Fortis om een nieuwe financiële partner te zoeken. De zoektocht zou dit jaar nog moeten afgerond worden.     

Novy is van oudsher bekend als familiebedrijf van de familie Lannoy. Dat is inmiddels al lang verleden tijd, zij het dat de familie nog een kleine minderheid van de aandelen bezit, en ook één bestuursmandaat aanhoudt in hoofde van Regine Lannoy. Voltooid verleden tijd is ook de corebusiness van toen: fietsen en lichte motors. In 2007 werd gekozen voor een radicale ommezwaai en werd fors ingezet op dampkappen en keukenplaten. Dat aanbod staat inmiddels bekend als het neusje van de zalm in de sector.

Het huidige aandeelhouderschap is versnipperd over diverse partijen, zonder dat één partij de meerderheid heeft. BNP Paribas Fortis is de grootste aandeelhouder met 33,7 procent, gevolgd door private equity fonds Sofindev (30,8 procent) en de familie Colruyt via de holding Korys (18 procent). De familie Lannoy en het management verdelen de rest. Er is volgens de krant De Tijd een consensus om te zoeken naar een exitformule.

Novy, opgericht in 1907, is vandaag goed voor een omzet van 65 miljoen euro en een bruto bedrijfswinst van 14 miljoen euro. Op een termijn van vijf jaar wordt 100 miljoen euro omzet in het vooruitzicht gesteld. In de hoofdzetel op de industriezone van Kuurne zijn ruim 200 mensen aan de slag. Novy werd omwille van zijn innovatief karakter recent nog gelauwerd met een Henry van de Velde award.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.