Nieuws West-Vlaanderen Ondernemende broers Bourgoo willen meer dan ooit uitblinken met hun Zoute Grand Prix Week

Ondernemende broers Bourgoo willen meer dan ooit uitblinken met hun Zoute Grand Prix Week

Ondernemende broers Bourgoo willen meer dan ooit uitblinken met hun Zoute Grand Prix Week

KNOKKE-HEIST – Al 12 edities lang timmeren Filip en David Bourgoo, bezielers en organisatoren van de Zoute Grand Prix Week, aan hun droom om via het thema historische en iconische wagens een mega event op te zetten. Een ambitie die ze ook waar maken. Na de editie van 2021 ontvingen ze immers in Londen de prijs ‘Motoring Event of The Year’ op de prestigieuze Historic Motoring Awards. De Zoute Grand Prix gaat dit jaar door van 6 tot 9 oktober en belooft alweer een reeks nieuwigheden.

 

Een 31-koppige internationale vakjury wees in 2021 het West-Vlaamse project aan als beste in hun categorie. Bij die jury ‘ronkende’ namen als Lorenzo Ramaciotti (Italiaanse auto-designer en voormalig chief designer van de Fiat Group Automobiles), Derek Bell (5x winnaar van de 24 uren van Le Mans) en Adolfo Orsi (achterkleinzoon van de eigenaar van Maserati).

De editie 2022 moet meer dan ooit de link maken met de lokale community, zo meldt de nieuwssite van Knokke-Heist. Zo krijgt de gemeente een ‘aankleding’ op maat van het evenement. Denk daarbij aan strobalen en “schaakbordvlaggen” – decoratie die de omliggende straten de allure moeten geven van een authentiek circuit.
Net als vorig jaar blijft Prado Zoute ook nu weer het hart van het evenement. Dit indrukwekkende paviljoen, opgebouwd op het strand, wordt dit jaar in twee delen gesplitst. Enerzijds een deel opgebouwd ter hoogte van De Wielingen en anderzijds een deel opgebouwd ter hoogte van het Albertplein. In het paviljoen aan De Wielingen staan 22 hedendaagse autoconstructeurs te pronken met hun mooiste en recente autodesigns. Constructeurs als Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Dallara Stradale, De Tomaso, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes, Pininfarina, Porsche of Rolls-Royce. Het paviljoen opgebouwd aan het Albertplein is voorbehouden voor het veilinghuis Bonhams. Zij exposeren er 4 dagen lang meer dan 70 historische wagens die op zondagmiddag onder de hamer gaan. Voor het veilinghuis is de veiling tijdens de Zoute Grand Prix Week in de top drie van de belangrijkste ter wereld. Zo wisselden vorig jaar voor ruim 12 miljoen euro aan wagens van eigenaar. Met de verkoop van een 1994 Bugatti EB110 Super Sport voor ruim 2,2 miljoen euro en een 1989 Ferrari F40 Berlinetta voor 1,8 miljoen euro.

Forse update

Ook de Zoute Concours d’Elegance krijgt een forse upgrade. Tijdens een concours d’ élégance worden oldtimers uit binnen-en buitenland gepresenteerd en door internationale experten gejureerd. Deze kent prijzen toe op basis van criteria als authenticiteit, zeldzaamheid, technische staat, enzovoort. De wagens, waarvan de meeste in privébezit zijn, reizen de wereld rond en gaan zo van de ene wedstrijd naar de andere. Voor velen is Knokke-Heist de enige stop in Continentaal Europa.
Dit jaar zullen ook enkele gerenommeerde restaurateurs hun opwachting maken en hun mooiste verwezenlijkingen tentoonstellen. Bijzonder aan deze wagens is dat deze te koop zijn.

info: www.zoutegrandprix.be 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.